Esports

Presència local a les seleccions mundialistes

Les seleccions espanyoles de waterpolo tindran representació egarenca en el Mundial de Gwangju (Corea del Sud) que es disputarà entre el 15 i el 27 de juliol. En el capítol masculí, han estat convocats el jugador terrassenc de l’Atlètic Barceloneta Álvaro Granados i el madrileny del CN Terrassa Alberto Barroso. Pel que fa a la selecció femenina, han estat convocades tres jugadores del CN Terrassa acabades d’incorporar al conjunt egarenc. Es tracta de la terrassenca Paula Leitón, que estarà acompanyada per Bea Ortiz i Pili Peña. La portera Sandra Domene havia estat descartada abans de la llista mundialista, encara que estarà present en el campionat formant part de la selecció de waterpolo beach.

La selecció masculina ha viatjat a Corea del Sud amb catorze jugadors i serà poc abans del Mundial quan el seleccionador espanyol, David Martín, farà el darrer descart. L’equip espanyol ha disputat el Torneig de Portugalete com a darrera prova de cara al Mundial, proclamant-se campió del mateix. Després d’aquesta cita prèvia al Mundial, ha quedat fora de la llista el terrassenc Agustí Pericas. Abans de la competició, el seleccionador va descartar el també jugador del CN Terrassa, Bernat Sanahuja.

Pel que fa a la selecció masculina, farà un darrer stage de preparació a Corea del Sud amb Austràlia a la ciutat de Mokpo.

Álvaro Granados s’ha consolidat ja com un jugador important de l’equip malgrat els seus 19 anys. Després de tornar a guanyar la Lliga i la Copa del Rei aquest any amb el Barceloneta, jugarà el seu segon Mundial, donat que va debutar fa dos anys en el de Budapest. Posteriorment també va ser al Campionat d’Europa de Barcelona l’any passat en el que va aconseguir la medalla de plata amb Espanya. Per Alberto Barroso tampoc serà la primera experiència mundialista. El waterpolista madrileny va disputar el Mundial de Budapest fa dos anys i també ha participat en diferents campionats internacionals de categories formatives.

En la categoria femenina, Paula Leitón ha jugat ja dos Mundials malgrat els seus 19 anys, aconseguint la medalla de plata al de Budapest de 2017. Ha estat també olímpica i ha guanyat dues medalles europees amb la selecció espanyola. Tant Bea Ortiz com Pili Peña acumulen també una àmplia experiència amb la selecció espanyola absoluta.

Domene, en waterpolo beach
La portera del CN Terrassa Sandra Domene, per la seva banda, ha estat convocada amb la selecció espanyola de waterpolo beach que prendrà part en el Mundial de Gwangju. El torneig d’exhibició d’aquesta modalitat és una de les grans novetats que ha introduït la FINA en la cita coreana d’aquest estiu i es desenvoluparà del 14 al 19 de juliol. Aquesta modalitat s’estrenarà amb la participació de quatre seleccions: Espanya, Austràlia, Xina i els Estats Units. Javier Aznar és el seleccionador espanyol en aquest campionat.

To Top