La cuina mediterrània, i concretament la catalana, és una de les més ben valorades a escala mundial. Catalunya gaudeix d’unes condicions climatològiques i una situació territorial envejable, amb mar, muntanya, plana i rius; el que ajuda a tenir un bon i variat producte.
En paral·lel, els xefs catalans han anat guanyant presència i reconeixement i cada cop hi ha més gent interessada per la gastronomia. Un gran nombre de cadenes de televisió hi han vist una oportunitat per aconseguir grans índexs d’audiència i des de fa uns quants anys no és estrany encendre el televisor, fer zàping i trobar-se amb un programa de cuina, ja sigui de receptes, de reconeguts cuiners que intenten salvar restaurants en una situació límit o concursos per trobar joves promeses del sector, entre altres propostes.
Així, cada vegada també hi ha més joves que decideixen estudiar en escoles d’hoteleria i restauració, que fan pràctiques o estades a restaurants de tota classe, fins i tot en alguns de reconegut prestigi, i que quan acaben els estudis no tenen grans dificultats per trobar feina en el seu sector. I és que hi ha molts establiments que donen oportunitats a joves cuiners com l’olesà Guillem Figueras, cap de cuina d’un restaurant ubicat a Terrassa; l’egarenc Pol Ruiz, cap de cuina de l’Aürt i el Ma’i (un projecte gastronòmic liderat pel xef terrassenc Artur Martínez), i el també egarenc Pau Gabarró, ajudant de pastisseria al Disfrutar, que aquesta setmana s’ha enfilat fins al número 9 de la llista dels millors restaurants del món que elabora la revista britànica Restaurant.
Parlem amb els tres nois per conèixer com és el dia a dia d’un jove cuiner.