Terrassa

Una comèdia crítica amb l’autoajuda

Diumenge, a la Sala Crespi de la nostra ciutat, es va posar en escena la segona obra seleccionada per a concursar en el Premi Ciutat de Terrassa de teatre : "Nit de Ràdio 2.0".

L ´obra, escrita per la dramaturga Cristina Clemente (Barcelona 1977),i molt ben dirigida per Jordi Riera, la va interpretar el grup Impuls Teatre de Molins de Rei.

L´escenari, ambientat amb tots els detalls, es transforma en un estudi de ràdio, amb la taula i els micros al mig i, en un lateral, la cabina tècnica. El joc de llums indica quan s´està en antena.

Mentre, els espectadors que anem entrant a la sala , ens trobem que l´està escombrant un "noi de la neteja ". Són les dues de la matinada, tot net i preparat per gaudir d´una nit de ràdio.El programa es titula "Ho busco però no ho trobo…".

La Candela (Eva Moreno) i el Llorenç (Jordi Costa), professionals del medi, el condueixen.El Pedro (Àngel Miquel) locutor frustrat a la recerca d´una bona dicció , els ajuda a buscar la informació que necessiten per resoldre els dubtes dels oients.El Toni ( Toni Lucas), des de la cabina, controla el so i les trucades telefòniques. I una becària atabalada i tímida , l´Anna (Mireia Pons) que s´incorpora a l´estudi per primera vegada i que capgirarà l´esència del programa de dalt a baix. Els oients comenceran demanant objectes quotidians i acabaran consultant aspectes personals.

La comèdia esdevé una crítica als programes d´autoajuda estil Bucay, a la dependència excessiva de la societat actual vers les xarxes socials i a la perversa manipulació de la informació per aconseguir més audiència.

Una mirada irònica a aquesta nova societat amb una excel.lent interpretació dels rols que cada personatge representa.

Un espectacle teatral que no ens deixa indiferents.

To Top