Terrassa

Llenguatge fresc i actual

La companyia G.T. del Centre Moral d´Arenys de Munt posà en escena diumenge passat a la Sala Crespi l´obra del dramaturg Pere Riera (Canet de Mar 1974) "Red Pontiac , dues patates guillades", en una nova cita del Premi Ciutat de Terrassa.

Amb els llums de l´escenari encara apagats se sent un soroll de fons de canalla jugant. A l´encendre els llums els espectadors ens situem de seguida en un parc infantil. Els nens, que no hi són ens els imaginem amb les interpel.lacions que fan dues mares assegudes en un banc de fusta.

La Lourdes ( Pili Muns) és una mestressa de casa figaflor i la seva vida personal gira a l´entorn del fill i del marit. La Maite (Eva Tortosa) és una policia municipal de caràcter fort i amb aires força masculins.Mentre vigilen els seus fills , que juguen al parc, enceten una conversa on exposen les seves radicals diferències pel que fa a la maternitat i el matrimoni.

El llenguatge , fresc , actual i ple d´humor i l´esplèndida actuació de les dues protagonistes fan que els espectadors passem una hora enriolats mentre anem connectant amb aquestes dues personalitats que en el fons no estan tan allunyades l´una de l´altra.

Ambdues desitjarien sortir de l´encotillament a les normes socials que se´ls imposen.Com diu una de les protagonistes : "Som especials com les Red Pontiac ", fent un símil hortícola. Els secrets que van desvetllant al llarg dels diàlegs ens fan meditar sobre la nostra manera de veure i viure la vida . Som Pontiac o Kenebec?.

To Top