Dirigeix el centre de formació Yù-yán de disciplines orientals, és graduat en naturopatia, a l´àrea de psicofísica, i va ser alumne del mestre ZhangXiumu (a la foto).
Com es va introduir en la medicina tradicional xinesa?
El meu contacte amb les tècniques orientals es remunta als 15 anys. Després vaig veure que el tai xi o el qigong són arts marcials internes i a la vegada terapèutiques i fa 4 anys que he reorientat el meu interès cap a disciplines taoistes.
El seu currículum és molt ampli. Té un mestre de referència?
Després d´un extens bagatge per disciplines, mestres i pseudomestres actualment rebo instrucció del mestre Zhang Xiumu. Amb l´estudi del tai txi he reorientat la meva dedicació cap a aquestes disciplines. Més que terapeuta sóc monitor d´una disciplina que des de l´autoobservació pot ajudar l´usuari a millorar la seva salut.
Vostè també fa tallers a Oncolliga per a malalts de càncer.
Vaig començar a col·laborar-hi perquè arran d´una experiència personal a la família vam conèixer la tasca d´aquesta fundació, que és extraordinàriament necessària. No vaig dubtar a oferir sessions de tai txi a persones afectades de càncer.
També ha publicat una novel·la sobre aquestes arts orientals. Quin missatge transmet?
“Yùyán. Una pequeña alegoría” es va presentar a la Casa del Llibre amb el doctor Lluís Cirera, de Mútua Terrassa i Oncolliga. La nena protagonista transmet valors i recorda que les actituds i emocions tenen causa directa al nostre cos. Els beneficis de la venda, els destino a Oncolliga. Ara preparo la segona entrega de “Yùyán”.