Terrassa

El Vegan Fest ultima una quarta edició de Premi Nobel

Terrassa tornarà a acollir els dies 15, 16 i 17 de setembre el festival vegà a l’aire lliure més gran d’Europa

Van prometre que farien un salt endavant i així serà. L’organització del Vegan Fest Catalunya té a punt una quarta edició que augmenta de dos a tres dies el calendari del festival, incrementa l’espai de la fira al parc de Vallparadís i porta a Terrassa algunes de les figures més destacades de l’activisme vegà i antibel·licista.

La quarta edició del Vegan Fest té com a lema “Salvem la Terra” i durant els dies 15, 16 i 17 de setembre explorarà la connexió entre el veganisme i la conservació del medi ambient. La fira obre el focus i portarà a la ciutat al Premi Nobel de la Pau Carlos Umaña. Metge i activista pel desarmament nuclear, Umaña va rebre el Nobel l’any 2017 amb la campanya internacional per l’abolició de les armes nuclears.

El Vegan Fest Catalunya 2023 tornarà a ser referent europeu del moviment vegà. A la ciutat es desplaçaran figures com Alejandra Toloza, fundadora i CEO d’IncubaVeg i de la primera acadèmia vegana a Xile; l’activista belga Tobias Leenaert i les ànimes de la parisenca “Loba Patisserie”, Cris Massana i Martina Sampaolo.

Són algunes de les novetats del Vegan Fest Catalunya 2023, que aquest setembre tindrà com a padrina excepcional l’actriu i escriptora Núria Gago. “Estem encantats de comptar amb una padrina del calibre de Núria Gago -comenten des de l’organització de la Vegan Fest Catalunya-. El seu suport a la causa vegana és un testimoni del compromís amb el benestar animal i el medi ambient”.

Espais per a tots els gustos

Al torrent de la Font d’en Sagrera de Vallparadís, el festival tindrà sis espais carregats d’activitats.

El Jardí Galàctic funcionarà com un mercat amb productes vegans i sostenibles de sectors com la moda, la cosmètica, l’artesania i l’alimentació. Disposarà d’una zona Galàxia Tofu que funcionarà com a espai gastronòmic.

Dalt de l’escenari, els “showcookings” tornaran a reunir xefs nacionals i internacionals disposats a compartir coneixements a través de xerrades. Gloria Carrion (@lagloriavegana) presentarà amb Lorena Left (@lorenaleft) el concurs gastronòmic, en el que sis participants mostraran les seves habilitats culinàries diumenge 17 de setembre a les 12 hores.

La fira tindrà un espai infantil i un àmbit per al ioga. També un punt -Poble Veganoide- amb testimonis d’activistes com la integrant de la Selecció Nacional de Natació Artística, Emma Garcia.
La música tornarà a ser l’element conductor de la fira aquest any, una component lúdica que amenitzarà la trobada al parc de Vallparadís. Aquesta edició, els cap de cartell són el grup Sabor de Gràcia, que portaran la rumba catalana al festival, on presentaran el seu nou disc: “La casa de la rumba”.

Carlos Umaña, Premi Nobel 2017

Metge i activista pel desarmament nuclear, Umaña va ser Premi Nobel de la Pau amb la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN). Treballa per generar consciència de les conseqüències humanitàries del bel·licisme nuclear.

Alejandra Toloza, Global Vegan Chef

És la convidada especial del 4t Vegan Fest. Campiona nacional xilena de cuina vegana (Global Vegan Chef), Alejandra Toloza és tot un referent de la gastronomia vegana i de la docència “veggie”. “coaching” nutricional, és la directora acadèmica de la primera acadèmia vegana de Xile.

Tobias Leenaert, activista internacional

Acumula vint anys d’activisme vegà i és cofundador de ProVeg, una organització internacional que, entre altres coses, promou la reducció del consum mundial d’animals en un 50% el 2040. És autor del llibre “Hacia un futuro Vegano”.

Núria Gago, actriu i escriptora

És la padrina de la quarta edició del festival, l’actriu catalana és una activista pels drets dels animals. Guionista i directora, signa el curtmetratge “Su vida en tus manos”, que el Nadal del 2020 va conscienciar sobre els milers d’animals que es compren per Nadal per ser després abandonats.

El Vegan Fest ultima una quarta edició de Premi Nobel
To Top