L’Ajuntament de Rubí ha desenvolupat de la mà de l’empresa Eurofragance una aroma amb què vol identificar l’esperit de la ciutat i la multiplicitat de nacionalitats que hi viuen.
Es tracta d’una essència aromàtica en forma de “mikado” que s’ha batejat amb el nom de “3003. Essència de Rubí”, en atribució al codi numèric que s’atribueix en el sistema RAL al color robí.
L’aroma conté fruits vermells, magrana, gerds, mores, taronja i pruna i contrasten amb ambre gris, fusta, tocs de canyella, clau, nou moscada i cardamom, tot plegat en un envàs en forma hexagonal que encaixa en el projecte Color de Rubí, que defineix la imatge corporativa de la localitat. L’Ajuntament el farà servir com a regal institucional.
El producte va néixer d’una trobada entre l’alcaldessa i els responsables de la firma Eurofragance, amb seu a la localitat, en què les parts van abordar la possibilitat de crear una aroma que identifiqués el municipi vallesà. “L’empresa ens va demanar el cens de la ciutat, amb unes 132 nacionalitats, i amb ell els experts van dir que tal nacionalitat es tradueix amb una cosa o una altra, que hi ha, mirra o canyella, i van fer una proposta”, explica el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez.
Color de Rubí
L’elaboració de l’aroma ve acompanyada del disseny del seu “packaging”, una caixa de color blanc amb les lletres que es vinculen al color robí, coincident fonèticament en català amb el nom de la ciutat. A l’interior, el flascó, allargat, té base hexagonal: “És la forma que nosaltres que hem adoptat en el projecte Color de Rubí, amb què l’Escola d’Art i Disseny de Rubí va definir els colors que identifiquen la ciutat”, afegeix Rodríguez.
Inicialment, l’Ajuntament preveia dissenyar un perfum, però va resultar complicat. “Era més fàcil poder-lo compartir amb una essència que pogués expressar tot allò que som, i som moltes coses, indústria, diversitat, cultura, esport, joventut i totes les nacionalitats que conviuen a la ciutat”, detalla l’alcaldessa, Ana María Martínez.
L’Ajuntament de Rubí ha encarregat unes primeres unitats del producte, que es faran servir com a regal institucional en visites de personalitats a l’Ajuntament, però també com a obsequi als establiments que sovint visiten, amb la voluntat que passi a formar part de l’aroma del municipi. En aquest sentit, també n’ubicaran en equipaments municipals.
Pel que fa al cost, l’empresa ha cedit gratuïtament el producte resultant i el procés de creació, si bé el consistori assumeix el cost de producció i envasat.