Des del passat divendres, el forat 1 del camp de golf de Matadepera, entre el tram final de la carretera de Sabadell i el passeig d’Àngel Guimerà, està obert a la ciutadania com a “zona esportiva i de lleure, tal com exposa el cartell que està situat a l’entrada.
Aquesta mesura arriba després del referèndum popular celebrat a l’estiu, que va resultar gairebé un empat. La decisió és un intent de “fer feliç a tothom”, segons el president del Club de Golf Matadepera, Carlos Iribarren, “creiem que és un gest de cara a la galeria, perquè aquest espai és el més integrat en el nucli urbà, és reduït i tampoc permet gaudir de la masia, per tant, no té sentit”.
I els abonats?
El nou ús de l’espai no interfereix en l’activitat del camp de golf, ja que des de maig els abonats només poden jugar durant els matins, una decisió que va perjudicar a molts dels membres del club.
Aprofitant aquestes hores de desús durant les tardes, s’ha establert que el forat 1 estarà obert als ciutadans entre les 15 i les 20 hores. “Els abonats han de pagar la seva quota per accedir a les instal·lacions durant el matí i veure com a la tarda es pot entrar de franc. Si el problema que presenta el camp de golf és purament de sostenibilitat econòmica, no entenem com això solucionarà el problema”, expressava el president del club.
Segons indiquen fonts municipals, la idea és obrir aquest primer tram perquè s’hi pugui passejar, però també per fer esport, tant de forma individual com a través de les entitats esportives del poble. Iribarren opinava que “amb la quantitat d’espais naturals dels quals disposem a Matadepera per fer esport, per què algú aniria al camp de golf? És una incongruència”.
Una altra de les preocupacions és que aquesta mesura malmeti l’estat del camp. Al cartell de l’entrada s’indica que en aquest terreny no es pot fumar, ni menjar, ni beure ni accedir amb animals o vehicles de mobilitat personal, com bicicletes o patinets.
Però al president li preocupa que això no es compleixi i que es facin malbé les instal·lacions. Sense oblidar que pot esdevenir un problema de cara a atreure a nous jugadors: “El lliure accés, l’horari limitat, i el pèssim estat de manteniment del camp a causa de l’avaria de diferents màquines, són factors que no ens ajuden a aconseguir la rendibilitat econòmica”.
El primer pas
Des de l’Ajuntament de Matadepera han indicat que “a aquesta primera actuació en seguiran d’altres per tal d’obrir el parc de Can Vinyers a tota la ciutadania, amb l’objectiu de renaturalitzar tot el terreny”.
El Grup Taradell, que gestiona quatre clubs de golf a Catalunya, va presentar el mes de maig la seva proposta per absorbir la gestió del camp, però al president li preocupa que “amb aquestes mesures, potser la seva decisió canviï”.