Comarca

Un any i mig de presó pel tall d’FGC el 2018

Les set activistes creuen que és un “càstig exemplar al feminisme”

Un jutjat de Terrassa ha condemnat a un any i mig de presó a cadascuna de les set activistes acusades de desordres pel tall de les vies de ferrocarril a l’estació de Sant Cugat del Vallès durant la vaga feminista del 8-M de 2018. Com que no tenen antecedents cap de les dones, no aniran a presó.

El col·lectiu 8 Mil Motius ha donat a conèixer els detalls de la sentència, que també les condemna a pagar 26.169,34 euros a FGC en concepte de responsabilitat civil. Les activistes asseguren que la condemna vol ser un “càstig exemplar al feminisme”. Després de conèixer la notícia, el col·lectiu ha convocat per dijous una concentració al mateix lloc on van succeir els fets, més de sis anys després: “És intolerable i hem de respondre”.

Segons ha expressat el moviment feminista a través de les xarxes socials, la sentència del cas del 8-M de 2018 representa “la condemna més greu al moviment feminista dels darrers anys” i un “atac al dret a vaga de les treballadores”. Davant d’això avisen: “No ens quedarem parades”.

Dijous faran públiques les mesures a emprendre amb relació a aquesta resolució judicial condemnatòria. Serà en una roda de premsa a la plaça de Lluís Millet, a les 18 hores, on hi ha previst fer una concentració. La Fiscalia, única acusació després de la retirada del procediment de Ferrocarrils, demanava tres anys de presó per a cadascuna de les set encausades i 26.000 euros a pagar entre totes.

To Top