Comarca

Ferrocarrils tindrà una geganta maquinista

El seu nom serà escollit entre els treballadors de l’empresa

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat la creació d’una nova geganta que representarà la figura d’una maquinista de la companyia. Aquesta iniciativa complementarà la representació gegantera de FGC, que ja compta amb el gegant Trenot, dedicat a un agent d’estació des de fa 20 anys.

Aquest projecte forma part del compromís d’FGC per avançar cap a la igualtat de gènere en una professió de maquinista que és encara majoritàriament masculinitzada. La nova geganta, de 3,5 metres d’alçada, lluirà l’uniforme actual de les maquinistes d’FGC, i el seu nom serà escollit a través d’una votació entre els treballadors de l’empresa.

L’anunci s’ha fet durant la celebració del 20è aniversari del gegant Trenot, un acte que ha tingut lloc dins de la XXX Trobada Gegantera de Sarrià, coincidint amb la Festa Major d’aquest barri. Igual que Trenot, la geganta estarà sota la custòdia de la Colla Gegantera de Sarrià, que s’encarregarà de fer-la participar en festes i cercaviles per tot Catalunya. Quan estigui finalitzada, es podrà veure a la seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi, acompanyada de la resta de gegants de la colla.

To Top