Comarca

Enverinament de gats a Vacarisses

Els incidents han passat entorn del carrer Mare de Déu de la Mercè

L’Ajuntament de Vacarisses ha rebut diversos avisos de presumptes enverinaments de gats. Segons el consistoris aquests casos han passat entorn del carrer de la Mare de Déu de la Mercè.

Per denunciar-ho s’han repartit cartells per la zona, on es recorda que enverinar un animal suposa la comissió de diverses infraccions greus. L’Ajuntament recorda que l’enverinament de gats o d’altres animals constitueix un delicte tipificat a l’article 336 del Codi Penal i castigat amb penes de presó de quatre mesos a dos anys. Si, a més, es produeix la mort dels animals, s’està cometent un segon delicte (maltractament animal), tipificat a l’article 337 i castigat amb penes de fins a 18 mesos de presó. Aquestes penes es veurien incrementades segons el nombre d’animals afectats i la persona responsable dels fets podria ser acusada de la comissió de dos delictes.

Pel que fa a la normativa autonòmica, el decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, prohibeix subministrar substàncies que puguin causar alteracions a la salut dels animals. Aquesta infracció greu, així com el maltractament de l’animal, és sancionada amb multes de fins a 45.000 euros.

Així mateix, l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics també en fa referència, amb una sanció que pot arribar als 30.000 euros.

To Top