Comarca

El projecte Recooperem inicia el curs a 66 centres

La iniciativa comarcal treballa per a l’aprofitament alimentari des del 2015

Un menjador d’una escola de la comarca

Amb l’inici del curs escolar, s’ha reprès el servei de menjador i l’aprofitament alimentari amb 59 escoles col·laboradores. No obstant això, el projecte Recooperem treballa amb altres menjadors col·lectius com el de l’hospital Universitari Mútua de Terrassa i sis empreses de la comarca. En total, 66 centres d’aprofitament alimentari que permeten la recuperació d’aliments per a ser distribuïts.

De fet, des de 2015, gràcies al Recooperem, que impulsa el Consell Comarcal del Vallès Occidental, s’han recuperat més de 129.851 àpats, evitant generar més de 49.259 quilos de residus.

Segon informa el Consell Comarcal, aquestes xifres s’han assolit gràcies a la implicació, també de 18 entitats socials, 12 ajuntaments de la comarca i 22 empreses de restauració que treballen als diferents centres d’aprofitament. I amb una important xarxa de distribució que també compta amb el suport d’un vehicle elèctric i dues bicicletes elèctriques.

El Recooperem-Cuina per compartir és un projecte del Consell Comarcal del Vallès Occidental que té per objectius: reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar. S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració dels centres col·laboradors (escoles, empreses i hospitals) i es distribueixen aquests aliments a entitats socials perquè les famílies se’n beneficiïn.

El projecte Recooperem inicia el curs a 66 centres
To Top