Comarca

El llegat d’Anselm Clavé protagonitza els Tocs de Sant Roc

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’epicentre de la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana, que s’allargarà durant tot el cap de setmana

Anselm Clavé ha estat el protagonista de la primera jornada dels Tocs de Sant Roc de Rubí d’enguany. El filòleg Roger Canadell va commemorar, aquest dijous, el bicentenari del naixement del polític i compositor català amb la conferència “El llegat de Josep Anselm Clavé: societats corals, cultura nacional i republicanisme federalista”.

La xerrada va abordar la influència que va tenir Anselm Clavé pel país i per Rubí, que encarna la Societat Coral Unió Rubinenca: el compositor és el fundador del moviment del cant coral a Catalunya. Els cantaires van fer un recital per acompanyar la conferència, amb l’acompanyament de l’Escola Sardanes Flor de Neu. A més, la vicepresidenta de la Federació de Cors Clavé, Andrea de Escalada, va fer una crida a mantenir viu el llegat de Clavé i la tasca que va fer en la democratització de la cultura.

A l’acte hi va assistir la principal plana política de Rubí, amb l’alcaldessa Ana María Martínez al capdavant.

To Top