Comarca

Comencen les tasques a la llera de Can Vives, a Vacarisses

Es vol evitar la invasió de la vegetació i disminuir el risc de plagues

La llera de Can Vives, al seu pas per El Fresno

L’Ajuntament de Vacarisses ha iniciat les tasques de manteniment i conservació de la llera de Can Vives al seu pas per El Fresno. Aquesta actuació és finançada gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació de Barcelona, que també permetrà actuar aquesta tardor a la Riera de la Torre al seu pas per Torreblanca ll.

Actualment, la vegetació pròpia de la zona de ribera de la llera de Can Vives s’ha vist desplaçada per la canya americana (“Arundo donax”), que creix molt ràpidament, provocant l’homogeneïtzació dels hàbitats propis del sistema i disminuint la diversitat biològica. En diverses zones d’aquest tram de la llera, també s’hi pot trobar superfície coberta per nuclis de bambú groc (“Phyllostachys aurea”), que, amb una morfologia similar a la canya, causa problemes similars, alhora que és una espècie exòtica amb potencial invasor i que desplaça les espècies autòctones.

D’altra banda, el creixement d’aquesta vegetació comporta problemes a les residències que es troben a la vora de la riera. La vegetació envaeix els espais privats i genera un indret idoni per a espècies que poden esdevenir plaga, com la rata comuna (Rattus norvegicus), el mosquit tigre, etc.

Per això, es pretén millorar de l’estat ecològic de la riera i del torrent, netejar la llera i recuperar el flux natural del cabal, eliminar les espècies invasores. i evitar la invasió de la vegetació a les propietats privades i disminuir el risc de plagues a la zona.

To Top