Comarca

Escalfant motors per a la festa gran d’Ullastrell

El municipi viurà tres dies plens d’activitats per a tots els públics a partir de dimecres. El pregó el llegirà Oriol Carreras

El pregó obrirà la Festa Major el dimecres 14 d’agost amb Oriol Carreras / Nebridi Aróztegui

Ullastrell ja té la seva Festa Major a tocar. A partir de dimecres i durant tres dies, el poble s’omplirà d’activitats per a tots els públics, concerts i actes per fer gaudir a tothom.

El comunicador Oriol Carreras obrirà la celebració el dimecres 14 d’agost amb el tradicional pregó. Serà a les 21 hores davant de l’Ajuntament. Més enllà de trobar-lo a Canal Terrassa, la Ràdio Municipal de Terrassa i d’haver col·laborat a RAC1, la Cadena SER i RNE 4, entre d’altres, molts l’hauran vist pel poble passejant, participant de les entitats locals com ara amb GATU amb la seva afició pel teatre, però sobretot, posant veu i cara a la representació d’actes a Ullastrell. Sempre predisposat a tot, compartirà anècdotes d’ullastrellenc implicat al poble.

Tot seguit es donarà el tret de sortida a la competició més picant, Ullas versus Trell, els dos bàndols amb què es divideix el poble per fer de la festa una ocasió de joc sa entre vilatans i vilatanes. Estirada de corda, concurs de Mega Basket i anell express seran les tres proves del dia.

Ullas, de color vermell, representa la tradició del cultiu històric del vi, i és la part sud-oest del poble. Trell, de color verd, representa la història de les oliveres al poble, i és la part nord-est d’Ullastrell. A partir del moment després del pregó del dia 14 es posa en marxa el marcador, i qui acumuli més punts, guanya. Divendres a les 22.30 hores a la gala de cloenda se sabrà si seran els Ullas o els Trell qui podran onejar la seva bandera durant tot l’any a la façana de l’Ajuntament.

Abans del pregó i l’inici d’aquesta competició, dimecres al matí hi haurà hagut inflables i concurs de sudoku i a la tarda, de botifarra i torneig de futbol, a més d’una cercavila de bicicletes guarnides. La jornada acabarà amb un correfoc amb els Diables d’Ullastrell i colles convidades, una festa temàtica brasilera al bar del Casal Cultural amb el grup Barcelona Dansa Samba, un monòleg de David Sas al restaurant Panxa del Bou i concert de l’orquestra Xarop de Nit i DJ davant de l’Ajuntament a i a la plaça de Joan Montmany, respectivament.

Bàsquet, petanca, escacs, paraulògic, la pubilla de ferro, el petabarres amb la itinerància musical dels Zebrass, la moguda gegantera i un bany nocturn a la piscina municipal a mitjanit són algunes de les activitats previstes per a dijous.

Novetat

Enguany com a novetat, Ca l’Artista proposa una activitat creativa de pintura divendres. A les 12.30 se celebrarà la missa i després l’aperitiu popular i el dinar de la gent gran. A la tarda hi haurà força música (cobla, infantil i havaneres) i fi de festa jove amb la Revolución Guapachosa.

A efectes d’inscripcions prèvies, es destaquen el segon torneig de 3×3 bàsquet amb quatre categories mixtes, el Torneig de Ràpides d’Escacs, el Sudoku, el Torneig de futbol i el Campionat de petanca —Memorial Maties Amat i Eusebi Simó.

El disseny de la portada del programa d’enguany és d’Anna Garcia, guanyadora de 200 euros.

To Top