Comarca

Menys pressupost, però més participació a la Festa Major de Sant Cugat

Del 27 al 30 de juny, el municipi acollirà prop de 180 activitats amb la col·laboració de 82 entitats

Correfoc infantil i jove de la Festa Major de Sant Cugat 2023

La Festa Major de Sant Cugat desplegarà una programació de prop de 180 activitats, que es celebraran al municipi del 27 al 30 de juny. La proximitat, la inclusió i la cultura popular seran els eixos vertebradors d’una festa que comptarà amb la col·laboració de 82 entitats de la ciutat. Enguany, el pressupost s’ha reduït un 25%, situant-se en 393.000 euros. Tot i això, s’ha apostat per fomentar la participació i s’oferiran 82 propostes de música en directe, 73 d’escèniques i de cultura popular i 25 d’esportives.

La gran novetat serà la Baixada d’Andròmines, que es recupera després de cinc anys d’absència, i una programació especialment inclusiva, amb dos concerts ben atractius: un doble concert de versions de rock amb els grups 37 grados i Árboles Amarillos, i un altre de l’Orquestra Diletant.

Un dels actes més esperats és el tradicional Concurs d’Arrossos, que ha assolit un rècord de participació, amb prop de 700 inscripcions. També seran multitudinaris el Paga-li, Joan, que ha marcat un nou rècord d’afluència amb 266 balladors, i l’Open Mic, organitzat per La Pua Musical. El gruix de la festa es concentrarà entre el divendres a la tarda i el diumenge a la nit amb els clàssics Correfoc Infantil i Castell de Focs.

En el terreny musical, Triquell, Boom Boom Fighters i el Pony Pisador seran els caps de cartell. També faran ballar al públic els De Mortimers, les versions més rockeres dels Big Mouthers, les versions més rumberes amb el Rumbversions dels Piratas, el hip hop de l’artista local ADMIRE, les orquestres Venus i La Betty o una nova edició del Sound Cugat, a càrrec de Sotasons. A més, visitaran el municipi grans figures del jazz amb formacions com la del pianista Marco Mezquida o  Xavi Torres Trio.

La Festa Major també serà una gran oportunitat per gaudir de les diferents activitats de cultura popular, com la Trobada Gegantera, el Ball de l’Ofrena o un espectacle a 360°, presentat per l’Esbart.

Una de les cites més singulars tindrà lloc al Celler amb la projecció cinematogràfica “La Festa Major el 1933”, organitzada pel Museu de Sant Cugat, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya i Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat, basada en dues pel·lícules: “Festa Major” el 1933, i “El vi” el 1934.

La programació de la Festa Major també inclou una caminada i esmorzar popular a l’esplanada del Pi d’en Xandri, coincidint amb el 28 de juny, Dia Mundial de l’Arbre. Un acte coordinat pel CMSC i la Comissió de treball de l’”Any Pi d’en Xandri” i que s’emmarca en la Celebració dels 250 anys del Pi d’en Xandri.

Pel que fa a les propostes esportives, es realitzaran exhibicions de gimnàstica, tornejos d’escacs, handbol platja, pàdel, entrenaments d’arts marcials…

El pregó anirà a càrrec del periodista i escriptor Xavier Bosch.

To Top