Comarca

FGC refusa reclamar la indemnització pel tall del 8-M del 2018

La fiscalia ha quantificat en més de 26.000 euros els danys que haurien causat les activistes que el 8 de març del 2018 van tallar les vies a l’estació de Sant Cugat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha refusat reclamar els més de 26.000 euros amb què la fiscalia quantifica els danys que haurien causat les activistes que el 8 de març del 2018 van tallar les vies a l’estació de Sant Cugat del Vallès. Si fossin declarades culpables, ha plantejat que la indemnització sigui bescanviada per treballs a benefici de la comunitat, feines col·laboratives o formacions. Ho ha exposat la representant legal d’FGC durant el judici que s’està celebrant a Terrassa, en el qual jutgen set noies per desordres públics. FGC va denunciar els fets i es va personar a la causa, però més tard va retirar l’acusació. La fiscalia demana que les noies siguin condemnades a tres anys de presó i a pagar la indemnització.

A la sessió d’aquest dimecres, la representant legal de la companyia -citada com a testimoni- ha dit que volen reclamar els danys que consideren que van causar les activistes fa sis anys, però ha precisat que “amb caràcter preferent” volen que la compensació no sigui de forma econòmica, sinó amb les “mesures reparatòries” que es preveuen al codi penal. A preguntes directes de la fiscalia sobre si l’empresa vol reclamar els 26.000 euros de forma subsidiària, la representant d’FGC ha conclòs: “Preferim altres mesures”.

La mateixa testimoni prèviament ha especificat que els danys que va patir l’empresa van ser econòmics, per tots els viatges que no es van poder validar durant l’hora i mitja en què la circulació va estar tallada a la bifurcació de Sant Cugat, on els Ferrocarrils van cap a Terrassa o Sabadell. Segons el supervisor de seguretat d’FGC –també citat com a testimoni–, a Sant Cugat hi va haver almenys 4.600 viatgers que no van poder agafar el tren degut al tall.

Els dos testimonis de la companyia ferroviària han relatat que les joves van deixar passar sense impediments un comboi que va arribar a l’estació poc després d’iniciar el tall. Després d’aquest tren, la circulació es va interrompre prop de les 7.30 hores i durant gairebé una hora i mitja. Segons el supervisor, l’acció va acabar provocant el “col·lapse” de tot el sistema de trens que uneixen Barcelona amb Terrassa o Sabadell.

FGC refusa reclamar la indemnització pel tall del 8-M del 2018
To Top