Comarca

Cop policial al blanqueig de diners procedents del narcotràfic

Desmantellen una banda internacional després d’un operatiu a Sant Cugat del Vallès i altres municipis de Catalunya, Madrid, Andalusia, Portugal i Veneçuela

Diners interceptats en l’operatiu / mossos d’esquadra

Els Mossos i la Policia Nacional, en coordinació amb la Policia Judiciària portuguesa, Europol i Sirene; han desmantellat una organització criminal internacional dedicada al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic amb arrels al Vallès Occidental, entre altres punts de Catalunya, Madrid, Andalusia, Portugal i Veneçuela. Hi ha 20 detinguts i 200 testaferros comptabilitzats.

La principal via per blanquejar els diners era el transport en vehicles amb amagatalls ocults i mecanitzats des de Barcelona a Madrid i d’allà a Lisboa. Un cop a Portugal, s’utilitzaven mules i testaferros per fer enviaments i ingressos de diners cap a Veneçuela i Colòmbia. Haurien blanquejat més de 10 milions d’euros.

Els dies 6 i 7 de març, es van dur a terme 13 escorcolls acordats pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Sant Boi. L’operatiu es va practicar de manera simultània a Sant Cugat del Vallès, Valls, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Arenys de Mar, Guadalajara, Albacete, Vera, Huelva i Madrid, en les quals van participar efectius d’Europol. A Portugal, es van fer a Aveiro i Lisboa. Gràcies a la cooperació amb la Interpol es va detenir un dels integrants de la banda que residia a Veneçuela.

En les entrades i perquisicions es van intervenir més de 130.000 euros en efectiu, lingots d’or, joies i altres objectes de luxe: es van localitzar 30 rellotges de luxe valorats en mig milió d’euros.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten més detencions.

To Top