Comarca

Castellbisbal utilitza aigua regenerada per a regar i netejar els carrers

El govern municipal ha adoptat aquesta mesura amb l’objectiu de fer front a l’actual situació de sequera

L’Ajuntament de Castellbisbal ha començat a fer servir aigua regenerada per al reg de supervivència de l’arbrat i per a la neteja de la via pública. El govern municipal ha adoptat aquesta mesura amb l’objectiu de fer front a l’actual situació de sequera. En aquest sentit, les restriccions de la fase d’emergència prohibeixen l’ús d’aigua potable pel reg de jardins i zones verdes, així com per a la neteja de carrers.

L’aigua regenerada que s’està utilitzant prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. El cost de transportar l’aigua i distribuir-la és aproximadament d’uns 800 euros per cada camió cisterna.

El regidor de Serveis Territorials, Jordi Piera, assenyala que “segurament aviat també podrem carregar aigua regenerada de la depuradora del Prat de Llobregat”. Piera remarca que “l’Ajuntament ja ha demanat l’autorització a l’AMB, que és qui gestiona la planta, i s’està a l’espera de resposta”.

Segons l’alcaldessa, Dolors Conde, “la voluntat és continuar duent a terme els treballs relacionats amb el manteniment de la via pública fent servir aigua regenerada per tal de garantir la salubritat dels espais públics i la supervivència de l’arbrat”. Una mesura, diu Conde, que “permet estalviar aigua apta per al consum humà i respectar les limitacions establertes per la sequera”

To Top