Comarca

Sant Cugat declara el 2024 “Any Pi d’en Xandri”

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat que sigui Arbre Monumental de Catalunya

L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar en el ple municipal de dilluns una declaració institucional per declarar l’any 2024Any Pi d’en Xandri” per commemorar els 250 anys d’aquest pi pinyoner, de 23 metres d’alçada, que ha esdevingut un símbol de Sant Cugat. La moció insta al consistori a organitzar, al llarg d’aquest any, un conjunt d’actes institucionals i d’activitats amb la participació d’entitats i ciutadania, per homenatjar aquest arbre emblemàtic, molt estimat a la ciutat.

Així mateix, s’emplaça el govern de la ciutat a tramitar a la Generalitat de Catalunya la petició per a la declaració del Pi d’en Xandri com a Arbre Monumental de Catalunya.

El Pi d’en Xandri va ser declarat arbre d’interès local i arbre d’interès comarcal l’any 1995. La declaració com a arbre monumental de Catalunya encara resta pendent.

18 refugis climàtics

El ple municipal també va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). A partir d’aquesta incorporació, l’Ajuntament ha identificat 18 espais a la ciutat. L ’objectiu d’aquests espais és proporcionar confort tèrmic i descans durant els mesos de més calor, especialment a la població més vulnerable. El govern també ha demanat a l’AMB incloure les piscines municipals en aquesta llista, però, almenys de moment, la declaració d’emergència per sequera impedeix la seva obertura.

To Top