Les pluges del cap de setmana han descobert ossos humans a la Mola, la zona més alta del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. No és la primera vegada que apareixen restes al voltant del monestir. Al novembre de 2020, dues excursionistes van trobar una vèrtebra i un crani, entre d’altres.
Toni Arch, excursionista habitual a la zona, n’informa: “A La Mola, amb la pluja i l’escorriment, apareixen ossos! De monjos morts? Sembla una novel·la d’Stephen King!”. L’excursionista assegura que l’element més destacat d’entre les restes és el d’un fèmur humà. Però, d’on provenen aquestes peces?
Fonts de la Diputació de Barcelona han confirmat al Diari de Terrassa que aquests ossos pertanyen als antics habitants del monestir. La zona on s’ha dut a terme la troballa servia per enterrar els monjos i, tot i que “les restes enterrades al cementiri ja es van retirar en el seu dia i les té la Generalitat en els seus magatzems”, entre els anys vuitanta i noranta, es van dur a terme unes obres que haurien implicat un moviment de terra que hauria arrossegat l’ossada als voltants del monestir.
Segons Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, els ossos de la Mola “son peces aïllades sense connexió ni cap interès arqueològic”.