Comarca

El ple de Vacarisses dona suport a la plantilla d’Hitachi

El padró municipal ha arribat als 7.628 habitants a data 1 de gener del 2024

Tots els grups de l’Ajuntament de Vacarisses van donar suport a les reivindicacions dels treballadors de l’empresa Hitachi. Al ple de febrer es va llegir una declaració acordada per mostrar el suport del consistori a les 140 persones afectades per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que Johnson Controls Hitachi vol presentar a la fàbrica que té al Polígon Industrial de Can Torrella.

“Expressem la preocupació d’aquest consistori per l’ús indiscriminat que es fa dels ERO, avantposant l’interès de l’empresa i l’obtenció de beneficis a la humanització del tracte vers les persones treballadores”, van expressar. En aquest sentit, s’insta Hitachi a negociar solucions que puguin evitar aquests acomiadaments i, en cas de no ser viables, a oferir les condicions més avantatjoses possibles per a les persones afectades.

A més a més, l’Ajuntament de Vacarisses posa a la seva disposició aquells recursos i equipaments municipals que puguin facilitar tot el procés, tant en la negociació com si l’ERO es fa efectiu. L’alcalde Antoni Masana va recordar que s’havien reunit amb el comitè d’empresa i representants del Departament de Treball de la Generalitat.

El ple també va aprovar la modificació de l’ordenança que regula la taxa per a la utilització dels edificis municipals. El motiu és la incorporació del casal juvenil Punt de Vol, per al seu ús i lloguer. LAVV es va abstenir i Vox va votar-hi en contra.

Padró actualitzat

Un altre dels punts aprovat a la sessió va ser la revisió numèrica del Padró Municipal d’Habitants de Vacarisses. A data 1 de gener del 2024, hi constaven un total de 7.628 habitants: 3.904 homes i 3.724 dones.

La regidora de Feminismes, Deborah Sancho Latorre, va llegir la declaració institucional pel Dia Internacional de les Dones, que es commemora el proper 8 de març: “Proclamem que el nostre país no farà ni un pas enrere davant les amenaces de l’extrema dreta i dels grups antigènere. Catalunya és i seguirà sent capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius”, va dir.

To Top