Comarca

Incerteses al sector del Ventaiol de Vacarisses

Alguns bancs es neguen a concedir hipoteques per a la compravenda de finques

L’Ajuntament està finalitzant el tercer projecte d’urbanització al Ventaiol

L’Ajuntament de Vacarisses està impulsant la finalització del procés d’urbanització del nucli del Ventaiol. En plena fase final de redacció dels projectes d’urbanització i reparcel·lació, el consistori ha rebut una multitud de consultes a causa de la negativa d’alguns bancs a la concessió d’hipoteques per a operacions de compravenda dins d’aquest sector del municipi.

Davant les queixes dels veïns, des de l’Ajuntament expliquen que “des del moment de la nota marginal d’inici del procediment fins que no s’hagi produït, com a mínim, l’aprovació inicial dels projectes, no es tindrà una idea més o menys ajustada de la quota que correspondrà a cadascuna de les finques”. En aquest sentit, expliquen que “el problema real és que els taxadors no saben quin serà el valor de les finques, i el banc no vendrà sense taxació”.

“El problema real és que els taxadors no saben quin serà el valor de les finques, i el banc no vendrà sense taxació”

“El problema és el mateix en els sis sectors pendents d’urbanitzar, però només s’han queixat al Ventaiol”, comenta l’alcalde Toni Masana. “Les eventualitats que es produeixen són inherents a tot procés de planejament i gestió urbanística i són les mateixes per a tots els sectors que es desenvolupen i urbanitzen”, indica el consistori.

“La voluntat política és accelerar al màxim el procés i poder comptar amb una aproximació al valor econòmic de les càrregues corresponents, amb la imminent aprovació inicial dels projectes de reparcel·lació i urbanització”, expressen des de l’Ajuntament. “La nota marginal del registre és una obligació legal i no és cap impediment per a les operacions de compravenda de les parcel·les o edificacions incloses al sector del Ventaiol”, conclouen.

Incerteses al sector del Ventaiol de Vacarisses
To Top