Comarca

La zona esportiva de Can Trias tindrà una caldera de biomassa

El ple municipal va aprovar el projecte inicial per a aquesta instal·lació

El cost d’instal·lar la caldera és de 66.600 euros

La zona esportiva municipal de Can Trias comptarà amb aigua calenta subministrada a través d’una caldera alimentada amb biomassa. El ple municipal va aprovar el projecte inicial per a aquesta instal·lació.

L’Ajuntament de Viladecavalls comenta que aquest sistema substituirà l’actual instal·lació de propà. Suposarà un estalvi anual en la factura energètica que es calcula que se situarà en els 4.400 euros i una reducció en la producció de CO2, el principal gas responsable de l’efecte hivernacle, de més de 9 tones anuals.

La caldera que s’instal·larà estarà alimentada amb pellets, ja que per les seves dimensions, més moderades que la d’equips similars, es fa difícil l’ús d’estelles, que necessiten disposar de majors espais per a l’emmagatzematge. El cost previst de l’instal·lació és de 66.600 euros.
Aquesta actuació s’emmarca dins del programa “Viladecavalls Clima”, que treballa, entre altres aspectes, per afavorir la transició energètica. Sense anar més lluny, ja es preveu la instal·lació d’altres calderes de biomassa, com la que donarà servei al Centre Cívic Paco Cano i a l’Escola Roc Blanc, així com la de la zona esportiva del nucli urbà.

To Top