Comarca

Sant Cugat congela els impostos i taxes per a l’any 2024

El govern local també planteja incorporar millores en les bonificacions socials i d’impuls a la sostenibilitat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

El ple de Sant Cugat del Vallès ha aprovat aquest dilluns provisionalment la proposta d’Ordenances Fiscals (OOFF) reguladores dels tributs locals per a l’any 2024, en què es congelen tots els impostos municipals, inclòs l’IBI. Els comptes van tirar endavant amb els vots a favor de Junts, ERC, PP i VOX, l’abstenció del PSC i ECP, i el vot en contra de la CUP. El govern local també planteja incorporar millores en les bonificacions socials i d’impuls a la sostenibilitat. La voluntat, segons l’executiu local, és evitar bonificar rendes i patrimonis alts i, a la vegada, avançar cap a una millor capacitat redistributiva dels impostos.

El consistori va destacar que s’està treballant per incorporar criteris socials en les bonificacions d’IBI, com tenir persones a càrrec, o per modificar els topalls a les famílies nombroses o monoparentals. A més, s’incorporen importants canvis en les bonificacions socials i ambientals. Pel que fa a les bonificacions socials a famílies nombroses i monoparentals, s’introdueix el valor cadastral com a element de càlcul de la bonificació de l’IBI. Així, s’aplica un 90% de bonificació per a ingressos inferiors a 12.000 euros anuals; d’un 70% per a ingressos entre 12.000 i 18.000 euros anuals, i de fins al 50% per a ingressos iguals o superiors a 18.000 euros anuals, en funció del valor cadastral i el tipus de família nombrosa, ja sigui general o especial.

No es bonificarà en cas que el valor cadastral de l’immoble d’una família nombrosa general sigui superior als 400.000 euros. En el cas d’una família nombrosa especial, aquesta xifra s’eleva a més de 600.000 euros. Pel que fa a les bonificacions per promocionar la sostenibilitat, es redueix l’import de la bonificació de l’IBI del 50% al 40% per a les instal·lacions d’energia solar en immobles unifamiliars, però incrementa de 5 a 7 els anys de bonificació per instal·lacions en immobles plurifamiliars així com el seu topall, del 50% al 60%. Pel que fa a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics, es bonificarà l’IBI corresponent al 75% del cost de la seva instal·lació i en el cas de les empreses es bonificarà l’IAE corresponent al 50% del cost de la instal·lació. En tots dos casos es fixen topalls màxims en relació a les quotes d’aquests impostos.

En el cas de l’impost de vehicles, s’escalarà la bonificació als vehicles amb etiquetes ECO i Zero, però limitant-la als vehicles de gamma alta. Els trams de bonificació, d’entre el 12,5% i el 75%, es fixaran a partir dels cavalls fiscals del vehicle.

Sant Cugat congela els impostos i taxes per a l’any 2024
To Top