Comarca

Demanen 10 anys de presó per als pares d’una nena de Rubí per practicar-li l’ablació

La mutilació genital li van fer l’estiu del 2015 en un viatge al seu país d’origen quan la nena tenia un any, però no va ser detectada fins el 2021 en una visita pediàtrica

L'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional jutja des d’aquest dilluns un matrimoni radicat a Catalunya que el setembre de 2015 es va emportar la seva filla d’any i mig d’edat a Gàmbia perquè fos sotmesa a una mutilació genital de forma clandestina, fet que es va detectar posteriorment als serveis sanitaris de Rubí.

La Fiscalia demana condemnes de deu anys de presó i d’inhabilitació per a l’exercici de la pàtria potestat per a Yusupha D.D. i per a la seva esposa, Fatou J.D., per sengles delictes de mutilació genital, tipificats a l’article 149.2 del Codi Penal, amb l’agreujant de parentiu.

El ministeri públic considera provat que els processats van viatjar el setembre del 2015 a Gàmbia amb dues de les seves filles i van deixar la petita amb àvia materna abans de tornar a Espanya. Allí, van demanar a un familiar que sotmetés la menor a una mutilació genital de grau III, consistent en l’extirpació total del clítoris i dels llavis majors i menors. L’ablació se li va practicar de forma clandestina en data no precisada del mes de setembre del 2015, fora d’un establiment sanitari.

Ho van detectar els serveis socials del CAP Mútua de Rubí sis anys després, el setembre del 2021, durant una revisió pediàtrica a la nena, i immediatament van donar avís als Mossos. Les lesions van ser certificades per dos metges forenses adscrits a l’Institut de Medicina Legal de Barcelona en un informe en què van deixar constància de les conseqüències importants que deixen aquest tipus de procediments tant des del punt de vista anatòmic com des del psicològic.

Demanen 10 anys de presó per als pares d’una nena de Rubí per practicar-li l’ablació
To Top