Comarca

Vacarisses celebra la seva Festa Major

La celebració va donar el tret de sortida dimecres, 2 d’agost, i finalitzarà aquest diumenge, 6 d’agost

El concurs infantil de Pintura ràpida va ser un dels primers actes de la festa / AJ. VACARISSES

Vacarisses ja està de Festa Major. Enguany, se celebra del 2 al 6 d’agost i quant a la programació, inclou activitats per a tots els públics i gustos, des d’infants i gent gran fins a diversitat d’edats, com l’exitosa Lliga del Llumillu.

L’alcalde del municipi, Toni Masana, recorda que “pretén ser una festa reivindicativa en favor de la nostra llengua, de ser i estimar a qui vulguis i de respecte a totes les persones vinguin d’on vinguin. En definitiva, una festa en contra del feixisme i dels discursos excloents”. Masana explica que “es concentren els actes al matí i al vespre per evitar les hores de màxima insolació”. Per això algunes de les activitats que normalment es feien ara a l’estiu, s’han traslladat a les Festes de Primavera d’Hivern.

La repicada de campanes va marcar l’inici de la Festa Major aquest dimecres al vespre. A continuació, es va fer el gran pregó a càrrec de l’Associació de Joves i el Cau de Vacarisses. Més tard, es va celebrar la Fideuada Popular a la pista poliesportiva, que també va acollir un espectacle musical per posar la cirereta al primer dia de Festa Major.

Una de les activitats més destacades és la Lliga del Llumillu, una gimcana amb diferents proves, cadascuna programada un dels dies de la festa. Va estrenar-se el 2016 i aquest any arriba a la seva sisena edició.

Aquest divendres a les 22 hores es durà a terme l’actuació del correfoc, un espectacle de foc, llum i soroll que Diables de Vacarisses, Diablons i Bitxos portaran als carrers i places del municipi.

La plaça Major acollirà diumenge l’actuació castellera. La Colla Castellera de Vacarisses Potes Roges i la Colla Xiquets de Vilafranca seran els encarregats de portar l’espectacle al poble.

Com ja és habitual a totes les edicions, no faltaran els actes de la ballada de sardanes, el ball de Festa Major i la ballada de l’esbart dansaire. Tampoc les nits joves i de barraques amb sessions de música a la plaça Joan Bayà. A més, Jo Jet i Maria Ribot, una proposta de pop independent a duet de guitarra, oferiran un concert dissabte a les 20 hores a la plaça de l’Església.

L’Ajuntament de Vacarisses recorda a la ciutadania que “aquest any seguirem realitzant accions per reduir els riscos associats als contextos d’oci nocturn en relació als consums, a les agressions i violències masclistes, sexuals i de gènere, i al civisme i la convivència”. En aquest sentit, es comptarà amb la presència de persones vetlladores que voltaran per tot l’espai.
A més, també hi serà el Punt Lila. L’objectiu del servei és prevenir és detectar i atendre les violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

To Top