Comarca

L’Ajuntament de Rubí aprova el nou cartipàs municipal

El PSC, el PP i ECP han votat a favor del pla de distribució

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar aquest dimecres 28 de juny el nou cartipàs municipal del mandat 2023-2027. S’ha validat gràcies als vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el Partit Popular (PP) i En Comú Podem. D’aquesta manera, ja s’han establert les àrees de regidoria i les retribucions que rebran els edils, així com els càrrecs eventuals.

La sessió extraordinària de dimecres va ser la primera del mandat actual. En aquesta, es va donar compte dels decrets que l’alcaldessa, Ana María Martínez, va signar el passat dissabte 17 de juny en la constitució del nou Ajuntament: el decret de modificació de l’organigrama municipal; de nomenament de membres de la Junta de Govern Local; de nomenament de tinents d’Alcaldia; de les delegacions de competències de l’Alcaldia als regidors i regidores; i de delegacions de l’Alcaldia a la Junta de Govern Local.

Gràcies als acords bilaterals que va fer el PSC amb el PP i ECP, es va establir un nou cartipàs municipal amb els vots favorables de les tres formacions. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Vox, Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) van votar en contra.

Les novetats del cartipàs

El salari de l’alcaldessa es veurà reduït en un 5% i passarà a ser de 70.000 euros anuals. Tot i això, es manté el sou dels regidors delegats, dels portaveus i de la resta de regidors del Ple. També s’ha anunciat que es crearan tres places d’assessor de govern a dedicació completa.

Durant el mandat 2023-2027, es mantindran les aportacions dels grups municipals: 1.425 euros al mes. Així mateix, les retribucions dels assessors de les formacions continuaran sent les mateixes.

El Ple també ha aprovat l’establiment de la periodicitat de les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local; la creació, composició i periodicitat de les comissions informatives permanents i de la comissió especial de comptes, el nomenament de representants de la Corporació en òrgans col·legiats que són de la competència del Ple, i la delegació de competències del Ple.

To Top