Comarca

Tot obert a Castellbisbal després de la igualtat en els comicis

Alternativa per Castellbisbal (ALTpCB) i Som-hi (PSC) van obtenir els mateixos regidors i ja han iniciat converses per possibles pactes

Alternativa per Castellbisbal (ALTpCB) va guanyar les eleccions del 28-M amb un 28,94% dels vots, cosa que li permet tenir 5 regidors al consistori. Tot i la victòria del partit de Susanna Solé, Som-hi PSC comptarà amb els mateixos consellers (5) que la formació municipal. D’aquesta manera, queda tot en l’aire de cara al ple d’investidura del pròxim 17 de juny. Els resultats tan ajustats podrien fer que altres forces com SOM VEU (3 edils), Junts (2) i ERC (1) puguin entrar a formar part de l’equip de govern. La majoria absoluta se situa en 9 regidors. Els candidats hauran de negociar amb les formacions per veure quin acord és el més adequat.

Susanna Solé ja ha iniciat converses amb tots els partits, excepte amb l’extrema dreta. “No contemplem cap mena d’acord amb Vox”, explica. La líder d’Alternativa per Castellbisbal té com a prioritat obtenir una majoria absoluta de cara al pròxim 17 de juny. Tot i això, no descarta dirigir el municipi en minoria. “Els darrers vuit anys hem governat en minoria i encara és una opció per aquest mandat”, comenta.

La candidata a l’alcaldia destaca la bona relació del seu partit amb Junts, liderat per Gemma Margarit. “Ens dona suport i és una possibilitat que tenim sobre la taula”, afirma Solé. Així mateix, no es descarta un tripartit entre ALTpCB, SOM VEU i Junts. Aquest acord seria suficient per aconseguir la majoria absoluta (10 regidors).

També es contempla un possible acord amb Som-hi PSC, formació encapçalada per Dolors Conde. Tanmateix, Susanna Solé remarca que “Som-hi podria buscar fer altres pactes”.
Dolors Conde encara no té res definit, però espera tenir-ho tot clar pel ple d’investidura. “Tenim totes les portes obertes”, subratlla. La candidata de Som-hi explica que el partit “està treballant per formar un govern”.

To Top