Comarca

Adaptació de les escoles per l’estiu a Viladecavalls

Les llars d’infants i les escoles incorporen millores per a reduir les temperatures al seu interior i a l’exterior

Els centres escolars de Viladecavalls seran dotats d’una sèrie de sistemes per garantir el benestar de l’alumnat. L’increment de temperatures i les constants onades de calor que acompanyen el canvi climàtic són motius més que suficients per instal·lar uns equipaments adequats en les escoles del municipi.

D’aquesta manera, a les llars d’infants Can Trias i Barromina ja s’han col·locat sistemes d’ombreig als seus espais exteriors. Ambdós centres ja compten al seu interior amb ventiladors per facilitar la recirculació de l’aire a les aules. De fet, a la Llar d’Infants Barromina s’ha millorat l’eficiència energètica, canviant la fusteria exterior per fusteria d’alumini. A més, l’Ajuntament de Viladecavalls ha programat una inversió per instal·lar un sistema de climatització amb aire condicionat a les zones comunes de la Llar Can Trias.

Pel que fa a les escoles de primària, el consistori ha instal·lat 18 ventiladors en 9 aules diferents de l’Escola Roc Blanc. Això suposarà fer modificacions a les línies elèctriques per tal d’adaptar-se a les noves necessitats. Per la seva part, l’Escola Rosella rebrà una inversió en la climatització de l’espai comú del menjador. L’actuació està programada per a finals de maig i principis de juny, unes dates en què l’horari lectiu es veu reduït.

To Top