Comarca

Jaume Puig, alcalde d’Ullastrell: “Els veïns han valorat la feina feta”

Jaume Puig (ERC) continuarà sent l’alcalde després d’obtenir els millors resultats de tot el Vallès

Jaume Puig va arrasar a Ullastrell. L’actual alcalde i líder d’ERC va imposar-se amb claredat en uns comicis peculiars. Només es presentaven dues forces: ERC i PSC. Els republicans van aconseguir un 77,81% dels vots, una gran xifra tenint en compte el suport obtingut l’any 2019 (50,31%) i la decaiguda d’ERC al conjunt de Catalunya. Aquesta majoria li ha permès al partit sumar 10 regidors al consistori, el que suposa un augment de 3 edils. La majoria és més que absoluta, assolint així els millors resultats de tot el Vallès. ERC representa pràcticament la totalitat del plenari (10 d’11). El PSC va obtenir un 12,08% dels vots i tan sols tindrà un conseller a l’Ajuntament: Marta Sucarrats.

L’alcalde d’Ullastrell sent gran satisfacció per com han anat els comicis. “Tenim el suport dels ciutadans, que han valorat la feina feta en els darrers quatre anys”. Tot i això, subratlla la immensa responsabilitat i exigència que suposa rebre tant de suport, encara que destaca les habilitats del seu equip per treballar en la mateixa direcció. L’alcalde assumeix que els resultats tan exagerats han tingut molt a veure amb l’absència de Junts en les llistes. “El fet que Junts no es presentés ens va aplanar el camí”, explica.

Pel que fa al PSC, Jaume Puig comenta que “ni tan sols va presentar un programa electoral”. En aquesta línia, remarca que els socialistes no tenen implementació ni projectes a Ullastrell. “Només han vingut a treure vots al Consell Comarcal”, critica. És per això que el candidat d’ERC no col·laborarà ni farà acords amb el PSC durant el seu mandat.

Un dels eixos d’ERC és l’habitatge i Puig s’ha proposat continuar treballant-hi. El municipi ja disposa de sis habitatges públics. Tanmateix, l’alcalde assegura que “s’està redactant un nou projecte amb tres més”. A més, la creació d’una regidoria d’Habitatge està en safata de sortida.

Així mateix, Puig pretén fer esforços en portar a terme una transició energètica al poble. La primera mesura que té en present és “construir una planta fotovoltaica compartida al pavelló poliesportiu”. D’aquesta manera, “fins a 85 famílies podrien adherir-se per estalviar en la seva factura elèctrica”. El cost de la instal·lació estaria al voltant dels 200.000 euros.

A més, l’alcalde demana una millora en la coordinació dels autobusos que arriben al municipi. Tot i que no depèn exclusivament de l’Ajuntament d’Ullastrell, Puig pretén que “els autobusos facin més parades a la C-243c”.

En qüestions de sanitat, el republicà vol tornar el servei de pediatria a Ullastrell. “Actualment, els veïns del poble han de fer 6 o 7 quilòmetres per anar a Terrassa, que és on tenim la pediatria”, afirma Puig.

Can Curpell és un polígon del municipi que no està desenvolupat, però l’alcalde vol fomentar l’activitat a la zona per aportar més economia i treball. “Volem començar a industrialitzar el polígon de Can Curpell”, subratlla. De fet, ja s’han iniciat converses amb propietaris i empreses.

To Top