Matadepera

Som-hi i Junts apunten a un acord de govern a Matadepera amb Suma’t a l’expectativa

Guillem Montagut i Marcel·lí Bosch ja s’han trobat per apropar posicions de cara a un acord de govern i tenen la intenció de tornar a asseure’s, mentre que la tercera força, Suma’t, es manté a l’expectativa i també espera reunir-se amb els altres dos candidats

La configuració del nou consistori de Matadepera per als pròxims quatre anys depèn, en gran part, dels possibles pactes entre les tres forces que van tenir més vots el 28-M. Som-hi Matadepera, liderat per Guillem Montagut, que va obtenir 5 regidors, és la formació més votada i ja ha intercanviat impressions amb els altres partits, Junts per Matadepera, amb Marcel·lí Bosch de cap de llista i 4 regidors, i Suma’t Matadepera, amb Nil López d’aspirant a l’alcaldia, amb 3 regidors. La quarta força, que en principi no sumaria per a qualsevol acord, és Esquerra Republicana de Catalunya, amb 1 regidor.

Montagut es va reunir dimarts passat amb Bosch i també ha parlat per telèfon amb López. Considera que aquesta primera presa de contacte amb tots dos ha estat “profitosa,” si bé no es pronuncia sobre quin podria ser l’escenari.

“Estem oberts a qualsevol pacte i no es pot descartar”, assegura. Qualsevol pacte amb les altres dues forces li permetria la majoria absoluta, si bé, una entesa entre Bosch i López també li arrabassaria l’alcaldia. Montagut admet que “el projecte de poble és molt coincident “entre les tres formacions, tot i que un acord de govern entre els tres el veu complicat. L’objectiu és “garantir un consistori que tingui un consens per tirar endavant”. Montagut, però avisa que “si hem de governar en minoria, ho farem”.

Per la seva banda, Bosch reconeix que s’ha reunit amb Montagut i admet obertament la seva intenció de tornar a fer-ho. De moment, “no ens hem trobat” amb López que, cal recordar. Va entrar a l’Ajuntament de Matadepera formant part de Junts, però s’ha presentat a aquestes eleccions municipals amb aquesta nova formació, Suma’t.

El primer de la llista de Junts per Matadepera reconeix que la seva intenció és “tornar-nos a trobar”, en referència al líder de Som-hi Matadepera, el que deixa entreveure que l’entesa entre tots dos podria ser més assequible. Bosch comenta que no descarta un pacte de govern amb Montagut, però afegeix que “encara no és un fet”. També opina que fins al dia 17 juny “poden passar moltes coses”. De les seves paraules i de la intenció de repetir trobada amb Montagut, es desprèn que aquest pacte no l’incomodaria gens.

La tercera força

López, per la seva banda, té molt clar que el seu partit és la tercera força quant a regidors i, per tant, la seva posició no és tan ferma com ho poden ser la dels seus altres dos competidors. “Nosaltres hem d’esperar, rebre informació i estar a l’expectativa”, afirma. Deixa les portes obertes i assenyala que “no ens tanquem amb ningú” i parlar obertament de les opcions que hi hauria per una entesa entre el seu antic partit, Junts per Matadepera. La seva intenció és asseure’s també amb Bosch.

En aquest sentit, no creu que la seva marxa pugui ser un impediment per a una coalició. “Per part meva no hi ha cap problema i m’agradaria que fos així”, manifesta. López vol destacar el clima de “cordialitat” que hi ha entre els tres líders de les tres formacions i reclama que “hem de mirar pel bé del poble”. Per tot plegat, creu que el millor per al municipi seria un govern de coalició i no descarta cap de les possibilitats, si bé veu complicat un pacte a tres bandes. “Tot estàs en una fase molt embrionària”, detalla.

To Top