Comarca

Noves incògnites després del govern de coalició a Rubí

Onze candidatures es presenten a les eleccions municipals de Rubí. Els darrers quatre anys han estat governats per la coalició PSC-En Comú

Més de 55.000 veïns de Rubí podran votar en aquestes eleccions municipals per decidir qui governarà la ciutat. Un total d’onze formacions es presenten als comicis després de quatre anys de govern de coalició entre el PSC i En Comú Podem. L’actual alcaldessa, Ana María Martínez, continuarà sent cap de llista dels socialistes després de dos mandats consecutius. 

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) va obtenir deu regidors en el 2019 i es presenta als comicis amb el lideratge d’Ana María Martínez, que vol revalidar l’alcaldia per donar continuïtat als projectes inacabats. Els socialistes defensen “un municipalisme de progrés, resilient, innovador, integrador, i ferm”.

Xavier Corbera és el candidat d’ERC, principal partit de l’oposició que va aconseguir set consellers a les darreres eleccions. “Nosaltres ens presentem per disputar la victòria als socialistes”, explica Corbera.

En Comú Podem forma part del govern de coalició actual amb el PSC. “Ens podrem entendre amb altres forces dins d’un govern d’esquerres i progressista que faci possible el nostre projecte de ciutat”, assegura Andrés Medrano, el líder dels comuns.

Flexibilitat per incidir en el govern

Roberto Martín encapçala la llista de Ciutadans (Cs) per segona vegada. En les anteriors votacions, els liberals van obtenir tres regidors, els mateixos que En Comú Podem. “Donaré suport a qualsevol projecte que sigui beneficiós per Rubí”, remarca Martín.

Toni García és el cap de llista de Veïns per Rubí, formació que va donar la sorpresa l’any 2015 amb la seva entrada al ple municipal, i que encapçala per tercera vegada un projecte que ja s’ha consolidat. “Hi ha molta feina per fer per convertir Rubí en una ciutat amable, sostenible i segura per tota la ciutadania”, destaca el candidat.

Alternativa d’Unitat Popular (AUP) torna a presentar una renovació de cares i, aquest cop, és Marina Dolset qui agafa les regnes del partit. “L’AUP sempre té per objectiu incidir el màxim possible en la ciutat, sigui al govern o a l’oposició”, declara Dolset.

També participen en els comicis el PP, VOX, Junts, ARA PL i Valents.

To Top