Comarca

Un govern condicionat per les aliances postelectorals a Sant Cugat

Quinze candidatures seran presents als comicis. Després d’un mandat amb un tripartit d’esquerres (ERC-PSC-CUP), no s’esdevé cap guanyador clar

Més de 60.000 ciutadans de Sant Cugat estan cridats a les urnes aquest diumenge 28 de maig. Quinze formacions es presenten a unes eleccions municipals en què no hi ha res decidit. En aquests moments, la ciutat està liderada per Mireia Ingla gràcies al tripartit d’esquerres (ERC-PSC-CUP). La candidata afrontarà els comicis amb l’objectiu de revalidar l’alcaldia. 

Mireia Ingla, alcaldessa i candidata d’ERC, valora positivament el mandat del govern de coalició dels darrers quatre anys. “És evident que ha funcionat i des de l’oposició ja ni s’atreveixen a qüestionar-ho”, assegura la republicana. Ingla explica que “si ERC no lidera el pròxim govern, Sant Cugat recularà”.

Una oposició convergent

Junts, amb Josep Maria Vallès com a líder, és la principal formació de l’oposició. Aspira a obtenir una representació suficient per recuperar el control de l’Ajuntament, després que el tripartit progressista trenqués els 32 anys consecutius de governs convergents. Després de tot, “el partit ha sortit completament enfortit”, menciona Vallès.

Mayte Pérez encapçala la llista del PDECat sota la marca Ara-Pacte Local. La candidatura es reivindica com els hereus del llegat de CiU. “Paguem els impostos de Nova York, però tenim els serveis de Calcuta”, comenta l’alcaldable del PDECat.

De nou un govern progressista?

Pere Soler, del PSC, podria convertir-se en alcalde de la ciutat si es repeteix el tripartit. Tot i això, per tal que governés Soler, el PSC hauria de ser la força més votada. “Si les esquerres tornem a sumar, apostarem per revalidar un govern progressista”, destaca el candidat.

Marco Simarro ha agafat les regnes de la CUP, substituïnt així a Núria Gibert. Els esquerrans intentaran tornar a ubicar-se dins del govern amb una altra possible aliança postelectoral. “No renunciem a canviar el sistema”, remarca Simarro.

Un repte major

Aldo Ciprian, líder de Cs, afrontarà un complicat repte després que, en pocs anys, la formació hagi passat de ser la força més votada en Catalunya a pràcticament desaparèixer en la intenció de vot. “El tripartit està venent fum amb els grans projectes de ciutat”, critica Ciprian.

Álvaro Benejan, número 1 del PP, veu possibilitats per recuperar representació al Consistori. Els populars volen redirigir la pèrdua de votants de Cs a les seves files. “El nostre objectiu és recuperar el nostre votant que en el transcurs dels darrers comicis hem anat perdent”, exposa Benejan. 

També participen en els comicis En Comú Podem, VOX, Pacma, Front Nacional de Catalunya, Convergents, Impuls Sant Cugat, Valents i Independents.

To Top