Comarca

L’habitatge públic, la prioritat a Castellbisbal

Isabel Méndez (ERC), Susanna Solé (ALTPCB), Dolors Conde (Som-hi-PSC), Jose Antonio Douton (Cs), Gemma Margarit (Junts), Arantxa Navarra (CUP-AMUNT) i Jordi Piera (SOM VEU)

Més de 9.000 veïns de Castellbisbal estan cridats a les urnes aquest diumenge 28 de maig per decidir qui governarà el municipi. Susanna Solé, primera tinent, agafa les regnes de l’alcalde Joan Playà i es presenta com a líder d’Alternativa per Castellbisbal (ALTPCB). Som-hi Castellbisbal torna a estar representat per Dolors Conde després d’aconseguir cinc regidors l’any 2019. ERC, Cs, CUP – AMUNT i Junts buscaran tenir un major nombre de representants al consistori, mentre que SOM VEU s’incorpora a les llistes com un partit format per veïns i veïnes de la població. També hi participa VOX.

El partit encapçalat Susanna Solé defensa una alternativa sostenible, feminista i solidària. Així mateix, proposa crear una comunitat energètica, una figura d’igualtat i feminista i una cooperació internacional. La candidata d’Alternativa per Castellbisbal assegura “construir l’equipament d’entitats i el residencial per a gent gran”, projectes que ja s’han discutit en la Junta de Govern.

Parc d’habitatge públic

Som-hi Castellbisbal, sota el lideratge de l’exalcaldessa Dolors Conde, prioritza crear un parc d’habitatge públic i canviar el model de l’actual policia. Els socialistes remarquen la transcendència d’ajudar al comerç local. Conde vol ampliar la programació d’activitats lúdiques i culturals per a joves i gent gran.

ERC, amb Isabel Méndez com a cap de llista, considera de màxima prioritat millorar l’urbanisme, sobretot creant un habitatge públic de lloguer. Méndez opta per “promoure una millora integral de l’àrea esportiva” i potenciar el comerç, així com cooperar amb empreses del gran teixit empresarial.

CUP Castellbisbal posa el focus en el problema de l’habitatge, que creu que “és un dret que no està garantit en Castellbisbal”. La formació exigeix que “es faci habitatge públic d’una vegada”. A banda d’això, el partit encapçalat per Arantxa Navarra aposta per millorar la inclusió social i donar més recursos al jovent.

Millora en els serveis públics

Jose Antonio Douton, líder de Ciutadans, assegura que s’ha de treballar en els serveis públics. En qüestions de sanitat, Cs reclama la construcció d’un nou hospital, així com un servei d’atenció mèdica 24 hores. Pel que fa a l’educació, Douton vol potenciar la Formació Professional Dual.

Gemma Margarit, representant de Junts per Castellbisbal, explica que s’ha d’ampliar el transport urbà del poble. A més, també defensa la creació d’una FP Dual. La candidata de Junts vol lluitar per un benestar mental i emocional, sobretot entre els joves. Així mateix, proposa establir un servei d’assessoria psicològica.

SOM VEU critica la mala gestió del pressupost. El partit liderat per Jordi Piera exigeix un gran canvi en la seguretat, modernitzant-la i donant importància a la figura de l’agent cívic. Piera vol millorar l’urbanisme del poble i fer avenços en sectors públics com l’educació, sanitat i transport.

To Top