Comarca

El problema de l’aigua, un desafiament per al nou govern de Vacarisses

Jesús Arasanz (PSC), Antoni Masana (ERC), Raúl Avilés (UIPV), Juan Pablo Garrido (V per V), Mariano Méndez (PP), Estefanía Muñoz (Cs), Jose Antonio Pons (Movem) i Isabel Fernández (LAVV)

Més de 5.000 ciutadans de Vacarisses estan cridats a les urnes aquest diumenge 28 de maig per decidir els representants de govern del municipi. Antoni Masana, l’actual alcalde, repeteix candidatura amb ERC amb l’objectiu de governar en solitari després d’assolir sis regidors en les darreres eleccions. Junts i Unió per Vacarisses (UIPV) va obtenir tres consellers i apareix a les llistes amb Raúl Avilés al capdavant. Veïns per Vacarisses, PSC, Movem Vacarisses en Comú Podem i C’s van aconseguir un regidor i intentaran continuar tenint representació al govern. Tot i que no han disposat de cap regidor durant l’últim mandat, PP, La Voz de Vacarisses i VOX també seran una possibilitat pel veïnat de Vacarisses.

Antoni Masana ha estat alcalde de Vacarisses els darrers vuit anys i considera que encara li han quedat “projectes a mig fer”. El candidat republicà destaca la necessitat d’acabar d’urbanitzar algunes zones. Masana vol “tancar l’abocador”, així com continuar lluitant contra el canvi climàtic amb l’ampliació del parc natural i la instal·lació de plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa més.

Aigua i eficiència energètica

Junts i Unió per Vacarisses (UIPV) prioritza “crear una comunitat energètica per fomentar les energies renovables”, amb l’objectiu de “modernitzar la xarxa de l’aigua, instal·lar comptadors intel·ligents i municipalitzar totes les xarxes”. La formació encapçalada per Raúl Avilés subratlla la importància de dotar les urbanitzacions de serveis bàsics.

Veïns per Vacarisses, amb Juan Pablo Garrido com a líder, veu transcendent treballar en el problema de l’aigua, tot i que la prevenció d’incendis també és un punt clau pel partit. El grup independent pretén incrementar el porta a porta, creant zones d’emergència per llençar escombraries.

En el mateix problema de l’aigua posa el focus el PSC, amb Jesús Arasanz com a cap de llista. L’alcaldable remarca la intenció de dur a terme un projecte per “connectar la xarxa d’aigua des del Llobregat”. A més, assegura que s’ha de treballar força en l’emergència climàtica i el manteniment dels carrers.

Ciutadans, amb Estefanía Muñoz al capdavant, exigeix “canviar la simbologia ideològica i política del poble”. La formació liberal vetlla per fer una àmplia millora en transport (mobilitat) i xarxa d’aigua, a més de voler fomentar una major activitat d’oci i lleure al poble.

Un mercat setmanal fora del nucli

Jose Antonio Pons, que representa Movem Vacarisses en Comú Podem, insisteix en “crear un mercat setmanal” i buscar-li una bona ubicació fora del nucli del poble. El grup també considera transcendent implementar el transport segons la demanda i connectar el veïnat amb camins segurs.

Mariano Méndez és un dels fundadors del PP Vacarisses (2005) i es presenta a les eleccions amb la intenció de potenciar l’economia local i abaixar els impostos. En aquest sentit, proposa crear un mercat en el polígon industrial que es pugui visitar els caps de setmana. El candidat vol “donar més importància a les urbanitzacions”.

En aquesta mateixa línia d’oferir a les urbanitzacions uns serveis de qualitat semblants al del nucli treballa La Voz de Vacarisses. Isabel Fernández, la líder del partit, assegura “abaixar impostos i taxes”, així com “treballar per arribar a acords amb altres administracions”.

To Top