Comarca

La sostenibilitat i els serveis, els eixos dels programes a Rellinars

GIR, PSC, ERC i En Comú Podem seran a les urnes a les eleccions municipals. Marta Roqué vol repetir com a alcaldessa. Xesca Velasco, Jordi Cadevall i Camelia Giménez són els altres candidats

Xesca Velasco (PSC), Marta Roqué (GIR), Jordi Cadevall (ERC) i Camelia Giménez (En Comú Podem)

Més de 600 ciutadans de Rellinars estan cridats a les urnes el pròxim 28 de maig per decidir l’alcalde i els representants del municipi. GIR, ERC, PSC i Rellinars En Comú Podem són les quatre opcions per votar en aquest municipi.

L’actual alcaldessa, Marta Roqué, es torna a presentar com a líder del Grup Independent de Rellinars (GIR), que actualment governa el consistori amb cinc regidors de set possibles. ERC, que en els últims comicis va obtenir dos representants, espera ser l’alternativa. Jordi Cadevall serà qui encapçali el partit republicà, abans dirigit per Francesc Serra. El PSC tampoc faltarà a la cita i intentarà obtenir representació amb Xesca Velasco, que substitueix a Jaime Ortiz com a líder. Rellinars En Comú Podem serà a les urnes amb la cap de llista Maria Camelia Giménez, que pren el relleu de Rubén Lázaro.

Roqué defensa que la seva “és una candidatura transversal amb veus diverses”. En aquest sentit, el medi ambient i la sostenibilitat és l’eix vertebrador del partit. De fet, pretenen ser més eficients amb la creació d’una comunitat energètica.

Davant l’absència d’indústria al municipi, el GIR destaca que ha posat a l’abast de petites empreses i autònoms alguns cursos de formació perquè tinguin major difusió.

L’alcaldable del GIR ha subratllat que el seu partit treballarà “amb dedicació, transversalitat i compromís, sentint totes les veus per millorar les condicions del municipi”.

Els serveis bàsics, el problema

El PSC es presenta amb Francisca (Xesca) Velasco com a número 1. La candidata socialista assegura que “els principals problemes de Rellinars són els serveis bàsics”. De fet, proposa per dur a terme un estudi mediambiental” per prendre mesures. Velasco defineix els serveis públics del poble com a “nefastos, insuficients i dependents” i destaca la importància d’una àmplia millora.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, el PSC vol crear projectes per “aportar noves idees empresarials, amb assessorament i ajudes econòmiques”. En darrer lloc, Velasco defineix la seva formació com a “social, demòcrata i del poble per al poble”.

En la mateixa línia crítica, es posiciona Jordi Cadevall, cap de llista d’ERC, que, considera que el municipi compta “amb escassos recursos propis i no té l’encant que hauria de tenir a causa de la seva deixadesa”. Per aquest motiu, el candidat pretén fomentar una major activitat d’oci i lleure al poble.

Els republicans tenen la intenció de redactar un pla de manteniment urbà per fer avenços en neteja viària. A més, pretenen fomentar el comerç local amb un pla de promoció.

Noves maneres de fer

En darrer lloc, Rellinars En Comú Podem, sota el lideratge de Camelia Giménez, es presenta a les eleccions municipals del 28 de maig amb l’objectiu de “donar respostes creatives als reptes emergents del municipi i apostar per les noves maneres de fer”.

La formació opta per “avançar en la transformació urbana i transició ecològica”. Per tal de millorar els serveis públics en general, el partit aposta “per un nou model digital basat en el concepte de sobirania tecnològica”.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, els comuns defensen uns “ecosistemes públics d’innovació i creativitat” amb un comerç de proximitat.

To Top