Comarca

ERC i PSC, les úniques opcions per als veïns d’Ullastrell el 28M

Jaume Puig i Marta Sucarrats lideren les dues candidatures a les municipals. Els republicans prioritzen la creació d’una comunitat energètica. El PSC diu que abaixarà impostos

A l’esquerra, l’actual alcalde i cap de llista d’ERC, Jaume Puig. A la dreta, l’alcaldable del PSC, Marta Sucarrats

Més de 1.500 ciutadans d’Ullastrell estan cridats a les urnes el pròxim 28 de maig per decidir qui governarà el municipi. Només tenen dues opcions: ERC o el PSC.

L’actual alcalde, Jaume Puig, repeteix com a cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). L’any 2019 va superar els seus adversaris amb més d’un 50% dels vots, el que va suposar l’obtenció de set representants al ple municipal. El Partit Socialista és l’altre partit que concorre a les urnes, amb el lideratge de Marta Sucarrats, que ara fa quatre anys era la candidata a l’alcaldia de Ciutadans, formació que enguany no es presenta.

Junts per Catalunya, que va ser la segona formació a les anteriors eleccions, amb quatre representants a l’Ajuntament, no ha presentat candidatura. Miquel Puig, que s’havia anunciat com a cap de llista, hi va renunciar i no seran una opció pel veïnat d’Ullastrell en aquests comicis del 28 de maig.

Transició energètica i transport

ERC compta amb Jaume Puig, que fa dotze anys que és a l’Ajuntament i dona gran importància a la transició energètica. Aposta per impulsar la instal·lació de plaques solars o calderes de biomassa i crear una gran comunitat energètica.

El partit veu també prioritari avançar en la coordinació del transport públic. Els republicans creuen que els serveis dels quals disposen ara són insuficients per arribar a ciutats com Terrassa.

En qüestions de sanitat, ERC vol recuperar el servei de pediatria al consultori mèdic. El partit també aposta per desenvolupar el polígon industrial de Can Curpell amb l’objectiu que es creïn més llocs de treball al municipi.

Com que no hi ha policia local, Puig insisteix a col·laborar amb els Mossos d’Esquadra per tal de cobrir la vigilància del poble. El candidat republicà imagina un Ullastrell que en un futur sigui exemplar en molts àmbits i, fins i tot, arribi a ser “un dels millors pobles del món en natura i tranquil·litat”.

ERC va treure més de 500 vots en les eleccions del 2019 i esperen tornar a ser la llista que reculli més suports a les urnes. Des del partit remarquen la seva proximitat amb els veïns; recorden que tots els candidats són del poble.

Sequera, tributs i seguretat

El PSC d’Ullastrell, amb Marta Sucarrats com a cap de llista, assegura que treballarà “incansablement per la prosperitat del poble i ajudar tothom en les seves necessitats”.

Els socialistes creuen que s’ha avançat força en medi ambient i sostenibilitat, però consideren que encara es pot anar més enllà i millorar la neteja de boscos i el control de l’aigua per la sequera.

Per fomentar el desenvolupament econòmic al municipi, el PSC pretén abaixar els impostos i donar ajudes socials.

Pel que fa a serveis públics, els socialistes els veuen escassos i remarquen la importància d’ampliar els horaris d’autobús d’acord amb les necessitats dels usuaris. També es proposen vetllar per una farmàcia de guàrdia i per a la millora del consultori mèdic.

D’altra banda, el partit remarca la transcendència d’una bona seguretat en el poble. Creuen que s’ha de mantenir un control i vigilància municipal, sol·licitant als Mossos el seu suport de forma presencial. Així mateix, Sucarrats assegura que representa un partit pròxim a la ciutadania i amb les portes al diàleg.

El PSC va obtenir 79 vots en les anteriors eleccions municipals. En aquests comicis pretenen augmentar aquesta xifra.

To Top