Comarca

Sant Cugat acull aquest dissabte la quarta edició de la reVolta

Tindrà un recorregut de 127 quilòmetres i hi prendran part ciclistes de primer nivell

Sant Cugat acollirà aquest dissabte la reVolta, la cursa femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que es va disputar per primera vegada l’any 2018. La quarta edició de la prova es disputarà avui. Portarà un pilot internacional a Sant Cugat del Vallès gràcies a la seva categoria internacional UCI 1.1. La sortida de la cursa serà a les 9.50 hores, a l’avinguda Pla del Vinyet, mentre que l’arribada està prevista a les 13.30.

La prova fa un important pas endavant en la seva participació internacional, que encapçalaran dos equips UCI WorldTeams, el Movistar Team i l’Israel Premier Tech Roland, que formen part del selecte grup dels quinze millors equips del món. També hi prendran part els equips catalans Massi-Tactic (amb les terrassenques Elisabet Escursell i Estefania Jiménez), que ha pujat al podi en les dues darreres edicions, i Zaaf Cycling, juntament amb el gallec Farto i el basc Laboral Kutxa.

S’espera la participació de més de 100 ciclistes, amb la presència de noms importants com la defensora del títol, l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis), cada cop més consolidada com una de les grans escaladores del pilot internacional, que defensarà el seu dorsal 1. Tindrà al seu davant el potencial WorldTour de les ciclistes del Movistar Team o de l’Israel Premier Tech Roland, que té prevista la participació de la campiona olímpica a Tòquio Anna Kiesenhofer o la veterana britànica Claire Steels.

127 quilòmetres

La cursa, organitzada per la Volta a Catalunya, afegeix duresa en el recorregut d’aquest 2023. La prova tindrà tres ports de muntanya en un recorregut de 127 quilòmetres que en total sumarà gairebé 2.000 metres de desnivell positiu. Amb sortida i arribada a Sant Cugat, estarà marcat pel pas pel Coll de Castellbisbal (2a categoria) i els ports de primera categoria del Port d’Ullastrell i l’Alt de la Creu d’Aragall, aquest últim coronat a 29,5 quilòmetres de la línia de meta i que es preveu decisiu en la resolució de la cursa. A banda, es disputaran dos esprints intermedis, situats a Piera (quilòmetre 63,1) i a Corbera de Llobregat (quilòmetre 104,2).

To Top