Comarca

L’acusat de violar una menor en un gimnàs de Sant Cugat contradiu el fiscal

L’home diu que les relacions van ser consentides i que desconeixia l’edat de la noia

L’empleat d’un gimnàs de Sant Cugat acusat de violar, l’abril i el març del 2021, una usuària del centre menor d’edat ha assegurat aquest dimecres en el judici que es va tractar de relacions sexuals consentides, mentre la Fiscalia sosté que la va violar dues vegades als vestidors de les instal·lacions.

Al judici, que ha començat aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona, també ha declarat la víctima, però ho ha fet a porta tancada, sense públic i sense periodistes a la sala.

El jove acusat, que està en presó preventiva des d’aleshores, s’enfronta a 18 anys de presó per presumptament haver fet tocaments i penetrar vaginalment la menor als vestidors de l’establiment quan estaven buits sabent l’edat i contra la voluntat de la noia, que ha declarat a porta tancada. L’entorn de l’acusat veu impossible que violés una noia, mentre que la germana i una amiga de la denunciant creuen la versió de la víctima.

Segons l’escrit de qualificació de la fiscalia, el jove, que feia tasques de manteniment i neteja en el gimnàs, i la víctima, que era usuària habitual del centre i en aquell moment tenia 15 anys, van entaular relació el març del 2021 en coincidir al centre esportiu.

El relat del ministeri públic sosté que l’acusat, d’edat jove però més gran, va saber en tot moment que la víctima era menor, un extrem que ell ha negat al judici.

Aquest escrit d’acusació manté que un dissabte indeterminat del mes de març, l’acusat i la víctima es van trobar als vestidors i el primer va fer sexe oral i tocaments a la víctima. Després d’aquesta trobada, es van veure un parell de vegades més al gimnàs abans del dia de la presumpta violació, l’11 d’abril. Aquell dia, segons la fiscalia, la víctima s’estava dutxant al vestidor, l’acusat es va ficar a la dutxa amb ella i, “violentament”, la va violar dues vegades seguides.

L’agència EFE recull que en la seva declaració davant del tribunal, l’acusat ha negat que la violés i ha dit que l’episodi de la dutxa va succeir però que només es va tractar d’una fel·lació feta per ella i que va ser consentida.

“No reaccionava, no mostrava cap emoció”

Després de la declaració de la víctima feta a porta a tancada, han declarat una amiga seva i la seva germana, que no han estat testimonis dels fets però han aportat detalls per donar credibilitat a la seva versió.

“Ella m’explicava que al gimnàs hi havia un empleat que li mirava els pits i que, alguna vegada, a l’hora de tancar, feia fora a tothom menys a ella, que la deixava quedar-se més estona. Vaig anar a queixar-me al gimnàs i a explicar que estava passant allò”, ha relatat l’amiga de la víctima, que ha afegit que la víctima li va explicar que l’11 d’abril l’acusat la va violar a la dutxa, si bé no recordava més detalls del que havia passat.

Aquest testimoni ha detallat que els dies posteriors a la presumpta violació la víctima no va anar a escola.

La germana de la víctima ha explicat que el dia dels fets, quan ella i el seu pare van veure que la seva germana no tornava a casa a l’hora habitual, van sortir a buscar-la i la van trobar en un carrer proper al gimnàs: “No en sabíem res del que va passar i li vam retreure que no hagués avisat d’on era. Però ella no reaccionava, no mostrava cap emoció“.

“Un nou molt noble; molt innocent”

Els testimonis citats per la defensa, per part seva, han estat familiars de l’acusat i companys que van treballar amb ell durant set anys a Càritas de Cerdanyola del Vallès, on l’acusat treballava com a voluntari.

“És un noi molt noble. Molt innocent. Sempre li dic que li prenen massa el pèl”, ha declarat el que va ser el seu responsable a l’entitat de l’església.

Finalment, ha comparegut un treballador del mateix gimnàs que ha afirmat que va veure junts l’acusat i la víctima diverses vegades, que estaven en actitud afectuosa i que no va sentir res el dia de la presumpta violació encara que era a la primera planta.

El judici acabarà aquest dijous amb la declaració de diversos pèrits i els informes finals.

L’acusat de violar una menor en un gimnàs de Sant Cugat contradiu el fiscal
To Top