Comarca

Rècord de captures de senglars a Collserola

L’any passat es van capturar 965 senglars, la majoria en ambients urbans

Un caçador col·loca un cartell de batuda de senglars a Collserola / ACN

El control de les poblacions de senglar a Collserola s’intensifica i aconsegueix rebaixar les abundàncies dels darrers anys. Segons informa el Departament d’Acció Climàtica, la densitat mitjana de senglars a Collserola aquest hivern s’ha rebaixat fins a 12 exemplars per quilòmetre quadrat, menys que l’any passat, quan era de 17 exemplars.

El balanç fet pel Departament apunta que durant l’any 2022, les actuacions de control que s’han fet a l’àmbit de Collserola han assolit un màxim històric amb un total de 965 senglars capturats. D’aquests, el 61% (593) va ser capturat en ambients urbans, 99 en batuda i 273 amb aguaits nocturns amb arma de foc.

Acció Climàtica valora que l’esforç continuat per controlar la població de senglars mostra que tot i que les densitats encara són “elevades” indiquen “el retorn a les condicions socialment més sostenibles”. A més dels senglars que campen per Collserola també hi ha poblacions de senglars en zones urbanes. Segons Acció Climàtica, això és un risc per a la salut de les persones i dels animals domèstics perquè poden provocar accidents de trànsit als carrers i en vies interurbanes i també perquè els senglars poden ser transmissors de malalties tant a les persones com a les mascotes. A més, recorden que cada vegada hi ha un nombre més gran de casos de persones ferides directament per exemplars d’aquesta espècie.

To Top