Comarca

Desmantellen diversos prostíbuls al Vallès Occidental

Setze dones de nacionalitat xinesa han estat alliberades en el marc d’un operatiu en què s’han detingut set persones

La Policia Nacional ha detingutSabadell i a Barcelona set persones de nacionalitat xinesa com a responsables d’un delicte de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva i delicte contra el dret dels ciutadans estrangers. El cos ha desmantellat nou locals que funcionaven com a prostíbul i s’han alliberat setze dones xineses que exercien la prostitució obligades mitjançant abús de superioritat i per la situació de necessitat i vulnerabilitat.

La Brigada Local de Policia Nacional de Sabadell encarregada de la instrucció del cas es va coordinar amb altres Unitats Policials d’Estrangeria per dur a terme nou inspeccions dels espais per part d’altres unitats policials d’estrangeria a Inca (Mallorca), Premià de Mar (Barcelona), Palamós (Girona) i Alacant de manera simultània. L’actuació es va desenvolupar després de comprovar que a la pàgina web de contingut sexual tenia anunciats locals com a prostíbuls a les diverses localitats.

Aquesta investigació es va iniciar el gener del 2022, en constatar-se l’existència de pisos a Sabadell en els quals s’exerciria el contacte i la prostitució per ciutadanes de nacionalitat xinesa. Les víctimes eren obligades a exercir la prostitució en habitacions amb manca de ventilació i insalubritat, que a més era el lloc on dormien i vivien.

Com a resultat d’aquest conjunt i simultani operatiu es va procedir a l’alliberament d’un total de 16 dones de nacionalitat xinesa de les quals nou es trobaven en situació irregular a Espanya exercint la prostitució. Un cop alliberades, s’ha ofert l’assistència i l’ajuda de serveis socials de les comunitats autònomes on resideixen.

To Top