Comarca

Petits comerços amb una gran història: Josep Gutés i Cal Trapet

Josep Gutés és una de les claus de la història de Cal Trapet, un dels establiments amb més recorregut de Matadepera

Els noms de Josep Gutés i de Cal Trapet són coneguts per tots els matadeperencs. Encara que la feina de botiguer pugui semblar rutinària i poc extraordinària, la tasca de Gutés dia a dia durant gairebé mig segle l’ha fet guanyar un ben merescut espai a la història de Matadepera i a l’imaginari de tots els seus conciutadans. Després de la seva jubilació ara fa uns mesos, l’Ajuntament li va fer entrega d’una placa en reconeixement de la seva feina al capdavant del que és un dels petits comerços amb més rellevància de la localitat.

Reduir el llegat de Cal Trapet als anys de dedicació de Josep Gutés seria un error. La primera prova de l’existència de l’establiment de Cal Trapet data de l’any 1890. Cal Trapet va ser fundat pels avis d’en Josep, Ramon Gutés i Aniceta Satlari i sempre ha estat situat al mateix indret, al carrer de Sant Joan. La segona generació, formada pel fill Francesc Gutés Satlari i Angelina Martínez Prado, els pares d’en Josep, va agafar el relleu als anys 40 del segle passat.

Josep Gutés hi va entrar a treballar als 16 anys, l’any 1973, de manera que ha estat 49 anys darrere el taulell. Quan s’acostava la data de jubilar-se, va plantejar als seus fills Jordi i Gemma agafar el relleu, però el projecte no va acabar de convèncer a la quarta generació de Gutés i ara, Cal Trapet passarà a estar regentada pel Xavi i el Pedro, veïns de Matadepera i clients de la botiga que agafaran les regnes del negoci per continuar el llegat històric de l’establiment.

Petits comerços amb una gran història: Josep Gutés i Cal Trapet
To Top