Comarca

Sant Quirze es veu “indefens” per “l’activitat insegura i problemàtica” a Waka

El noi a qui una menor li va fer una fel·lació també denuncia la difusió de les imatges

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès diu sentir-se en “absoluta indefensió” davant l’activitat a la discoteca Waka. En un comunicat emès aquest dimecres, insten al govern català a “que exerceixi les seves competències” perquè el local deixi de ser “una activitat tan insegura i problemàtica”, on s’hi cometen delictes d’odi, racistes i sexuals de manera continuada. El darrer cas és la difusió a les xarxes socials d’una noia fent-li una fel·lació a un noi a la pista de ball. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, considera que la discoteca “és un espai fora de control on es permeten atemptats contra totes les llibertats”.

La discoteca es troba dins del terme municipal de Sant Quirze del Vallès, a l’entorn de la Zona Hermètica, on fins fa uns anys hi havia una de les àrees d’oci nocturn més grans i concorregudes del país. Sabadell, però, va decretar el tancament de totes les discoteques de l’ámbit en el seu terme municipal per establir un nou pla d’usos i repartir aquesta activitat arreu del municipi perquè que no estigués concentrada en un sol barri, el de Gràcia, però Waka segueix oberta, en trobar-se en terrenys de la veïna Sant Quirze.

El consistori santquirzenc demana a la Generalitat que revisi el Reglament d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives perquè “des de l’administració es pugui respondre amb contundència en situacions de la gravetat com les que ocorren a Waka”.

A més de la noia, també ha presentat una denúncia el jove que apareix a les imatges per la seva difussió sense permís a través de les xarxes socials.

Ho ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha afirmat que els Mossos estan actuant amb “diligència i rapidesa” a les ordres de l’autoritat judicial i la fiscalia per esclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n derivin, incloent-hi les que afecten a la polèmica discoteca vallesana.

Elena ha detallat en roda de premsa que, en aparèixer-hi una menor d’edat, el vídeo podria ser considerat “pornografia infantil”. Així, s’ha reclamat a les xarxes socials, entre les quals Twitter, que eliminin aquest contingut.

Per la seva banda, fonts de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, d’on és veïna la noia que apareix en les imatges, han indicat a l’ACN que la jove està sent atesa per la unitat d’atenció a la víctima dels Mossos i que se li oferiran l’activació del protocol per part de l’Ajuntament i de la conselleria, però que serà la noia i la seva família qui decidirà com actuar. El consistori es posa a disposició de la jove i “prendrà les decisions oportunes en aquest cas”, apunten.

Els Mossos investiguen si l’acte sexual de la discoteca Waka Sabadell va ser consentit

To Top