La 3ª Edició dels Premis Rezero Catalunya, ha premiat el projecte del Consell Comarcal “Mercat Circular” per la rellevància, la viabilitat i el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus. Aquest premis volen reconèixer actuacions que permetin avançar cap a un model econòmic circular basat en el residu zero. Aquest és un nou reconeixement envers la tasca per l’aprofitament alimentari que es fa des del Vallès Occidental, també impulsada des del projecte Recooperem, d’aprofitament alimentari a les escoles.
El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, acompanyat de les tècniques del projecte, van recollir ahir al vespre el premi de mans de la consellera Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El president comarcal va destacar durant el seu parlament que “gràcies a aquest projecte, al mercat majorista de Mercavallès –el segon més important de Catalunya- des del mes de juny s’han pogut recuperar prop de 10.000 quilos d’aliments mengívols no comercialitzables i poder-los aprofitar a través d’entitats socials. Hem pogut donar aquesta segona vida a aquests productes i donar un missatge també en relació amb el consum responsable, un missatge que hem de poder propagar al conjunt del país”.
Els Premis Rezero s’atorguen en 4 categories: Empreses, Entitats, Comerços i Administracions públiques. Aquestes categories posen de rellevància com d’importants són aquests sectors per exemplificar accions cap a la prevenció de residus. Es premien accions que van des l’ecodisseny, la producció local i ecològica, la reparació, la reutilització, el reciclatge, la gestió preventiva dels residus o qualsevol altra activitat que permeti avançar cap a un model econòmic circular basat en el residu zero.
La Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (REZERO) és una entitat privada, independent i sense ànim de lucre que promou accions i polítiques que permetin avançar cap a la cultura de la reducció, la reutilització i l’aprofitament dels residus com a recursos, eines importants per a un nou model de consum basat en els principis del residu/emissió zero. La Fundació vincula a través de les seves campanyes, projectes i estudis als diferents sectors socials i econòmics implicats en la generació de residus. Amb aquesta finalitat, les actuacions desenvolupades per l’entitat responen a quatre conceptes bàsics: la responsabilitat compartida, el debat i la participació, la rigor tècnica i l’enfocament a l’acció.