Comarca

L’Agrupació Sardanista La Mola celebra el seu 40è aniversari

S’estrenarà la sardana “La Mola de Matadepera”, del compositor barceloní Jordi León

El parc Pep Ventura de Matadepera acollirà dissabte el concert

Les colles sardanistes han viscut la pandèmia com tantes altres entitats culturals, sense poder fer ballades. Avui a les 12 hores, però, l’Agrupació Sardanista La Mola celebrarà el seu quarantè aniversari amb un concert que tindrà lloc al parc Pep Ventura de Matadepera. Hi participarà la Cobla Jovenívola de Sabadell i la soprano Ariadna Moraleda. El parc Pep Ventura està també d’aniversari, ja que fa un quart de segle de la seva inauguració. Va ser la pròpia agrupació sardanista qui va proposar que se li donés el nom d’aquest històric personatge del món de la sardana.

Els organitzadors esperen reunir més d’un centenar de persones, degudament assegudes, en l’acte commemoratiu d’aquest migdia. No es podran ballar sardanes, però sí escoltar-les. El plat fort de la jornada serà l’estrena de la sardana “La Mola de Matadepera”, obra del compositor barceloní Jordi León. Es tocarà també la seva sardana “Niu d’ocellets”, amb lluïment de flabiol inclòs. S’hi podran escoltar també sardanes de sempre, contemporànies, de les que es canten i de ball d’envelat.

Un repertori de dotze peces
El programa inclou una dotzena de sardanes que faran les delícies dels aficionats. Es començarà amb “Recordant Vic” de Joaquim Serra i hi haurà títols tan destacats com “Fausta”, de Manel Saderra i Puigferrer, “Cançó d’amor i de guerra”, de Rafael Martínez i Valls, “Camí de la UNESCO”, d’Anna Abad, “La puntaire”, de Lluís Badosa, “És la Moreneta”, d’Antoni Carceller, “El pasdoble”, de Manel Oltra, i “Girona m’enamora”, de Ricard Viladesau.

Joan Rios, president de l’Agrupació Sardanista La Mola, expressa la seva satisfacció per poder gaudir, de moment, de la música. “Encara no podem ballar a causa de la Covid. Tot arribarà. Però anem fent activitats. I ens fa molta il·lusió compartir la celebració dels 40 anys amb el poble”.

To Top