Davant del nou escenari de fi de toc de queda a Catalunya, l’oci nocturn català demana poder reobrir els seus locals per evitar festes il·legals i l’ocupació “massiva” de la via pública, amb una diferència horària de tres hores respecte a la restauració.
Des de la Fecalon (Federacio Catalana de Locals d’Oci Nocturn) han elaborat un informe juntament amb el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província i España de Noche comparant la situació del sector durant el segon estiu de la crisi de la Covid-19 respecte de l’estiu de 2019 i asseguren que la facturació dels locals d’oci i els espectacles catalans tot just han arribat al 3,68% del que van facturar el mes d’agost de fa dos anys, per sota d’una mitjana estatal de l’11,46%.
El 96,2% dels centenars d’empreses consultades consideren que la situació actual del sector és insostenible i exigeixen un canvi de rumb, amb un oci obert i regulat.
Respecte a la percepció del sector a nivell nacional sobre el funcionament de l’estiu, tenint en compte les expectatives favorables que generaven el final de l’estat d’alarma i l’evolució positiva de la malaltia durant la passada primavera, el sector fa una valoració crítica i “molt negativa” de la gestió política de l’última fase de la crisi del coronavirus. En una escala d’1 a 10 per valorar el compliment de les expectatives que tenia el sector sobre com funcionaria l’estiu, els empresaris consideren que amb prou feines s’ha arribat a l’1,6. Només el 8,2% dels enquestats han cobert les expectatives que tenien per a aquest estiu, i per al 91,8% la gestió política del final de l’estat d’alarma ha resultat “desastrosa” per a la reactivació de l’activitat de l’oci i els espectacles.
En relació amb les ajudes econòmiques que ha rebut el sector a Catalunya, segons les dades de l’estudi, les pimes catalanes han rebut ajudes per part de les administracions per un 17,60% del valor de les pèrdues acumulades.