El ple municipal de Sant Cugat celebrat dilluns 17 de maig va aprovar definitivament –amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, PSC i CUP) i els vots en contra de Junts i C’s- el pressupost municipal per a l’any 2021. La xifra global és de 152.689.306’23 euros, dels quals 133.012.934’11 corresponen al pressupost ordinari i 19.676.372,12 al pressupost d’inversions.
Respecte del pressupost anterior, globalment s’ha registrat un augment del 2’3%. Es tracta dels comptes més alts aprovats mai per l’Ajuntament, que ha augmentat la despesa i la inversió per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid.
Els comptes van rebre un total de 95 al·legacions: 66 del grup municipal C’s, 28 del grup municipal de Junts i 1 de l’Associació de Veïns de can Cortés, que es van descartar després d’estudiar-les.
“El pressupost 2021 és l’eina necessària perquè l’Ajuntament sigui un motor de recuperació davant la crisi de la Covid i pugui impulsar importants mesures socials”, assenyala Pere Soler, tinent d’alcaldia d’Hisenda, que assegura que “el govern continua obert al diàleg per arribar a consensos amb l’oposició”.
Augment de les inversions
Un dels aspectes més destacats dels comptes municipals és l’augment d’un 55% del pressupost d’inversions, que passa de 12’7 milions d’euros (2020) a 19’7 milions d’euros (2021). Segons fonts municipals, “amb aquest esforç inversor es busca contribuir a dinamitzar l’activitat econòmica, generant ocupació, i seguir impulsant millores per a la ciutat”. Dins d’aquesta partida destinada a inversió s’inclou la compra de patrimoni (4 milions d’euros), una reserva que es fa per poder dur a terme la possible compra de l’edifici de la Torre Negra i altres. A més, també s’inclou el complex aquàtic Mira-sol (3’3 milions d’euros), les expropiacions de zones verdes (4 milions d’euros), habitatge públic a través de Promusa (2 milions d’euros), fer per a vianants el carrer Anselm Clavé (0’5 milions d’euros) i una inversió per a la millora del Monestir (0’39 milions d’euros), entre altres.
D’altra banda, es faran dotacions globalitzades per àmbits d’actuació i posteriorment s’adaptaran als projectes de cadascun d’ells. En aquest sentit, cal destacar la inversió en Participació Ciutadana (1’2 milions d’euros), Manteniment Urbà (1’2 milions d’euros), Mobilitat (0’65 milions d’euros), Esports (0’6 milions d’euros), Cultura (0’45 milions d’euros); Serveis Socials (0’4 milions d’euros); Medi Ambient (0’2 milions d’euros) i Educació (0’1 milions d’euros).