Comarca

Comença la tramitació d’un nou POUM

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez (PSC), i la segona tinent d’alcaldia, Ànnia Garcia (En Comú Podem), van anunciar dimecres en el marc d’una junta de portaveus extraordinària que l’equip de govern inicia la tramitació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El document, que és previst que estigui enllestit d’aquí a uns sis anys, ha de donar resposta als canvis demogràfics, industrials i socials que ha experimentat Rubí i a les necessitats futures de la ciutat.

A la sessió plenària corresponent al mes de març és previst que es porti a aprovació el desistiment de la tramitació de l’anterior POUM, els treballs del qual van començar l’any 2005, i l’inici de l’elaboració del nou instrument de planejament. Aquest procediment és fruit de l’acord de governabilitat rubricat entre el PSC i En Comú Podem el juliol de 2019 -socis de govern des del passat setembre-, amb la voluntat que els rubinencs, després de diversos anys d’espera, disposin d’un POUM actual, modern, adaptat als nous temps i que tingui en compte diverses consideracions importants.

Una d’elles és el consens entre les diferents formacions polítiques. “Volem treballar un POUM amb el consens més gran possible i la participació dels agents del territori”, va assegurar l’alcaldessa al respecte. “Parlem d’un POUM que ha de ser de totes i de tots, perquè la ciutat és de tothom”, va afegir.

To Top