Comarca

Fem Viladecavalls impulsa un fòrum d’emergència climàtica

L’agrupació municipal Fem Viladecavalls, que lidera el regidor ecosocialista i exalcalde Carles Rodríguez, ha creat un fòrum sobre emergència climàtica al municipi que s’estrena avui al matí al centre cívic Paco Cano, a Can Trias. La iniciativa impulsada per la formació política pretén crear un espai “obert i de caràcter social”, en paraules de Rodríguez, per poder parlar amb experts, moviments socials, moviments veïnals i el conjunt de la ciutadania sobre la realitat de l’emergència climàtica.

El primer dels fòrums es durà a terme avui a partir de les onze del matí al centre cívic Paco Cano. La temàtica d’aquest primer acte se centrarà en la mobilitat sostenible i comptarà amb les intervencions de representants de Fridays for Future -un moviment internacional principalment estudiantil que es manifesta per reclamar acció contra l’escalfament global i el canvi climàtic- i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que defensa una mobilitat més sostenible, segura i equitativa des de la seva creació el 1993.

Aquest fòrum -la intenció és que sigui el primer d’un cicle més ampli- es tancarà amb una taula de debat amb associacions de veïns de Viladecavalls. També comptarà amb tallers de reciclatge per als més petits i un esmorzar ecològic.

Sobre el perquè d’aquesta iniciativa, Rodríguez va defensar ahir la seva necessitat davant “la urgència de començar a prendre mesures, ja que no es tracta només d’una qüestió d’administracions, sinó que també té molt a veure amb el canvi d’hàbits de la ciutadania”.

El líder de Fem Viladecavalls va afegir que aquest és el primer d’un cicle de fòrums on es tractaran altres temes vinculats amb el canvi climàtic com el consum, la biodiversitat o la transició energètica.

El canvi climàtic provoca a l’any 3.500 morts prematures a Catalunya i és l’amenaça global més gran per a la salut el segle XXI. Els seus efectes a Catalunya es concreten en la pujada de les temperatures, que provoca inundacions, sequeres i incendis; l’increment del pol·len, sobretot en arbres com els xiprers i les oliveres; i l’augment de la contaminació de l’aire.

To Top